Την παραποίηση εγγράφων, αλλά και την πλαστογράφηση σφραγίδων, από διοικητικό συμβούλιο Συλλόγου στην Κορινθία, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για ένα φεστιβάλ από το υπουργείο Πολιτισμού, καταγγέλλει αναγνώστης στη «Ζούγκλα».

Παραθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα, ο καταγγέλλων περιγράφει τις παράνομες ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο Σύλλογος, για τις οποίες έχει ενημερωθεί και το υπουργείο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πολιτισμός είναι μια ανώτερη, πολυδιάστατη έννοια με βασικούς πυλώνες τη νομιμότητα και το ήθος. Αξίες άκρως ασυμβίβαστες με την απάτη και τη διαφθορά.

Ωστόσο, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος εξοχικού οικισμού στην Κορινθία κατάφερε να τις συνδυάσει με ιδιαίτερη μαεστρία, ξεγελώντας ακόμη και το Υπουργείο Πολιτισμού! Μέσα από τις δαιμόνιες πρακτικές της “οικογενειακής κλίκας” του συλλόγου, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 4.500 ευρώ για ένα φεστιβάλ – πανηγύρι που τις προηγούμενες χρονιές γινόταν με δικά του μέσα. Ωστόσο, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το ποσόν δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στα μέλη του συλλόγου, καθώς το Διοικητικό συμβούλιο περιορίστηκε απλά σε μια γενική αναφορά έγκρισης χορηγίας. Γιατί άραγε;

Το διοικητικό συμβούλιο, λειτουργώντας ως “φεουδάρχης“, προχώρησε ανεξέλεγκτα σε παραποιήσεις εγγράφων και πλαστογραφίες σφραγίδων, ώστε να εξασφαλίσει τη χορηγία και την αιγίδα του Υπουργείου! Στην προσπάθεια τους μάλιστα να χτίσουν μια πλασματική εικόνα κύρους και αξιοπιστίας, δημοσίευαν φωτογραφίες με υφυπουργούς και άλλους πολιτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο τραγική όταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο τόλμησε να ζητήσει νομιμότητα και διαφάνεια, παραγκωνίστηκε με βίαιο και παράνομο τρόπο.

Παρά τις προσπάθειες φίμωσης, το μέλος αυτό προχώρησε χωρίς δισταγμό σε νομικές ενέργειες κατά του Συλλόγου, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί μια πολυσέλιδη δικογραφία που περιλαμβάνει βαρύτατες καταγγελίες: παραποιημένο καταστατικό, πλαστογραφία, παράνομη εκλογή προέδρου και αδιαφανής διαχείριση των χρημάτων του συλλόγου. Αξιοσημείωτο είναι ότι, μέχρι πρότινος, τα οικονομικά του συλλόγου βρίσκονταν στον προσωπικό λογαριασμό της τέως προέδρου!

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κανένα συλλογικό όργανο δεν μπορεί να λάβει δημόσια χρηματοδότηση όταν εκκρεμεί εις βάρος του δικαστική απόφαση. Η χρηματοδότηση οργανισμών που καταπατούν δημοκρατικές αξίες αποτελεί όχι μόνο μια άδικη και απαράδεκτη επιβράβευση, αλλά και προσβολή για τον ίδιο τον πολιτισμό που υποτίθεται ότι πρέπει να προάγουν.

To Yπουργείο Πολιτισμού έχει ενημερωθεί πλήρως για την απάτη και έχει στα χέρια του τη δικογραφία. Η πρόεδρος του συλλόγου θα κληθεί να λογοδοτήσει για πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων με σκοπό καταδολίευσης. Αναμένεται να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απόδοση δικαιοσύνης, ενώ ο σύλλογος βρίσκεται μεταξύ “σφύρας και άκμονος”».

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα:

Τα δύο διαφορετικά καταστατικά του Συλλόγου

Η χορηγία των 4.500 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού

Πιστοποιητικό από το Πρωτοδικείο Κορίνθου για τη μη τροποποίηση του καταστατικού από την ημέρα της προαναφερόμενης αλλαγής.

Η κατάθεση αγωγής κατά του Συλλόγου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης