Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 4-3 από τη Μάλμε και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα αποχαιρέτησε το Champions League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δέχθηκαν την ισοφάριση με απίστευτο τρόπο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, δέχθηκαν το τέταρτο γκολ στην παράταση και δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν, με συνέπεια να συνεχίσουν πια την ευρωπαϊκή τους πορεία στα Play Off του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάμεστη Τούμπα, οι πρωταθλητές Σουηδίας έφτασαν στην πρόκριση χάρη στα τέρματα των Σεμπαστιάν Νάνασι (10′, 45′), Νιλς Ζέτερστρομ (90’+6′) και Άντερς Κρίστιανσεν 99′. Για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου δίχτυα βρήκαν οι Τάισον (21′), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (43′) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (45’+4′) που, όμως, δεν ήταν αρκετά.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Το φάουλ του Σέρχιο Πένια στο 3′ πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ντόμινικ Κοτάρσκι, με τους Σουηδούς να μπαίνουν πιο ευδιάθετοι στο ματς. Και εξαργύρωσαν με γκολ την ανωτερότητά τους μόλις στο 10′. Από πλάγιο άουτ από τα δεξιά, ο Πόντους Γιάνσον πήρε την κεφαλιά και με δεύτερη, στο πίσω δοκάρι, ο Νάνασι πρόλαβε τον Ζόαν Σάστρε για το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ασπρόμαυροι» ευτύχησαν να ισοφαρίσουν χωρίς, ουσιαστικά, να κάνουν φάση. Ο Τάισον ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ από πλάγια κι αριστερά, με τον Βραζιλιάνο να αιφνιδιάζει τον Γιόχαν Νταλίν για το 1-1 στο 21′. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μπράντον Τόμας δεν μπόρεσε με εναέρια προβολή από κοντά να νικήσει τον Νταλίν, με τη Μάλμε να ισορροπεί και να απειλεί δις από δεξιά με τον Γενς Στρίγκερ Λάρσεν.

Κι εκεί που οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, ήρθε η «οβίδα» του Κουλιεράκη για να ολοκληρώσει την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ – απίθανο γκολ με το αριστερό από τα 40 μέτρα. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, από βαθιά μπαλιά του Λάρσεν, ο Νάνασι έπιασε με τη μία το πλασέ στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι για το 2-2 – η μπάλα βρήκε στον Κροάτη τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα.

Κι όμως, το ημίχρονο έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις… Από σέντρα του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς που με διαγώνιο αριστερό πλασέ και μέσα από αρκετά πόδια κατάφερε να κάνει το 3-2. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την αναγκαστική αλλαγή του Τάισον, τους γηπεδούχους να δίνουν άπλετο χώρο και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πλησίασε δυο φορές στο να πάρει διαφορά ασφαλείας. Έπειτα από κόρνερ του Τόμας Μουργκ στο 57′, ο Κουλιεράκης έκανε την προβολή, με τον Νταλίν να σώζει την εστία του με τη βοήθεια της αριστερής δοκού. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μουργκ βρέθηκε αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι από υπέροχη κάθετη πάσα του Γιάννη Κωνσταντέλια, αλλά το πλασέ του Αυστριακού δε βρήκε στόχο, χάνοντας την ευκαιρία να απλοποιήσει τα πράγματα.

Ο Λουτσέσκου φρέσκαρε την ομάδα του για το τελευταίο 20λεπτο με τον Χένρικ Ρίντστρομ από την άλλη να προσπαθεί να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή επιχειρώντας πολλές πλαγιοκοπήσεις. Στο 67′ ήταν η σειρά του Κοτάρσκι να αντιδράσει, μπλοκάροντας σταθερά το πλασέ του Λάσε Μπεργκ Γιάνσον μέσα από την περιοχή ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Έρικ Μποτχάιμ αστόχησε με το κεφάλι. Ο Ούγκο Μπολίν απέτυχε να βρει σωστά την μπάλα στο 79′ ενώ ο Ισαάκ Κίεζε Τελίν αστόχησε στο 89′, με τα τελευταία λεπτά να κυλούν βασανιστικά.

Ώσπου στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, από φάουλ του Κρίστιανσεν, ο Κοτάρσκι έδιωξε, ο Μαντί Καμαρά απομάκρυνε πάνω στον Ζέτερστρομ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 3-3. Αδιανόητο φινάλε και παράταση… Στην οποία ο Ταχά Αμπντί Αλί ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων, με την πρωταθλήτρια Σουηδίας να εμφανίζεται με περισσότερες δυνάμεις και καλύτερη ψυχολογία. Ο Κρίστιανσεν, τελικά, ήταν αυτός που έκανε το 3-4 στο ένατο λεπτό της παράτασης, ξεπερνώντας και την αντίσταση του Κροάτη τερματοφύλακα, έπειτα από υπέροχη ενέργεια και κάθετη πάσα του Ζέτερστρομ.

Η τρομερή ατομική ενέργεια του Αλί σταμάτησε στο αριστερό χέρι του Κοτάρσκι στο 103′, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να στερεί το γκολ από τον 26χρονο Σουηδό εξτρέμ και σε τετ α τετ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους του εξτρά χρόνου. Απίθανη δίπλα χαμένη ευκαιρία για τη Μάλμε στο 108′, με τον Γιόνσεν να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Κρίστιανσεν, στην επαναφορά, να αστοχεί με το κεφάλι με τον Κοτάρσκι εξουδετερωμένο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ταρίκ Τισουντάλι πήγε να βάλει ένα γκολ α λα Ιμπραϊμοβιτς με το τακουνάκι και με πλάτη στην εστία, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Κι αφού στις καθυστερήσεις ο Νταλίν σταμάτησε το φάουλ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, τα πάντα τελείωσαν. Η Μάλμε πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει στα Play Off του Champions League το νικητή του ζευγαριού Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 1-1 στην Πράγα στο πρώτο ματς. Ο ΠΑΟΚ υποβιβάζεται στα Play Off του Europa League όπου θα βρει μπροστά του το νικητή του ζευγαριού Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Τσέλιε (Σλοβενία), με την Τσέλιε να κερδίζει 1-0 εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι.

ΠΑΟΚ – Μάλμε 3-4 (Novasports Prime)

Γκολ: 10′ Νάνασι (Μάλμε), 21′ Τάισον (ΠΑΟΚ), 44′ Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ), 45′ Νάνασι (Μάλμε). 45’+3 Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ). 90’+6 Ζέτερστορμ (Μάλμε), 99′ Κρίστιανσον (Μάλμε)

Κίτρινες κάρτες: Σάστρε, Μπάμπα, Μουργκ, Κουλιεράκης – Γιόνσεν, Τελίν

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73′ Σβάμπ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (73′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (86′ Βιεϊρίνια), Τάισον (49′ Μουργκ – 101′ Τισουντάλι), Τόμας (73′ Τσάλοφ).

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστορμ): Νταλίν, Στρίγκερ (114′ Όλσον), Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς (60′ Μπόλιν), Πένια (106′ Μπεργκ), Γιόνσεν, Νάνασι (79′ Κρίστιανσον), Τελίν (114′ Ρέσλερ), Μπότχαϊμ (88′ Αλί).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης