Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι αξιωματούχοι της F1 έχουν προγραμματίσει συνομιλίες με εκπροσώπους της Ρουάντα τον επόμενο μήνα, καθώς η αφρικανική χώρα προσφέρεται να προωθήσει τα σχέδια για τη φιλοξενία ενός γκραν πρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει γίνει σαφές” ότι η διεξαγωγή ενός αγώνα στην Αφρική αποτελεί βασικό στόχο. Ενώ αρκετές χώρες της περιοχής έχουν εκφράσει την επιθυμία να φιλοξενήσουν αγώνες F1, γίνεται κατανοητό ότι τα σχέδια της Ρουάντα βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ώστε να γίνουν πιο σοβαρές συζητήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε: “Παρουσίασαν ένα καλό σχέδιο και στην πραγματικότητα έχουμε μια συνάντηση μαζί τους στα τέλη Σεπτεμβρίου. Θα πρόκειται για μια μόνιμη πίστα”. Η Ρουάντα θα φιλοξενήσει επίσης τη φετινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της FIA και την τελετή απονομής βραβείων στην πρωτεύουσά της, το Κιγκάλι, τον Δεκέμβριο.

Η Φόρμουλα 1 έχει στο παρελθόν εκφράσει ενδιαφέρον για την προσθήκη ενός αγώνα στην Αφρική για να εδραιώσει το καθεστώς της ως παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η επιστροφή στην πίστα Kyalami Circuit της Νότιας Αφρικής θεωρούνταν επί μακρόν ο επικρατέστερος υποψήφιος, αλλά τα σχέδια για την προσθήκη της στο ημερολόγιο του 2024 σταμάτησαν πέρυσι. Ο οκτώ φορές νικητής της Φόρμουλα 1 Lewis Hamilton είναι μεταξύ των επιφανών προσωπικοτήτων που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για τη φιλοξενία ενός γκραν πρι στη Νότια Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φιλοξενία ενός αγώνα της Φόρμουλα 1 συχνά κοστίζει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια ανάλογα με τη χρονική στιγμή του αγώνα, ενώ ορισμένοι από τους πιο ακριβούς αγώνες εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, όπως στο Λας Βέγκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης