του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Νο 54 πήρε την 54η νίκη του στα WorldSBK και κερδίζει την 13η συνεχόμενη νίκη μπροστά από τους Nicolo Bulega και Alex Lowes.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM επέστρεψε για μια τελευταία ρίψη των ζαριών στον Πορτογαλικό Γύρο της Pirelli σε έναν λαμπρό 2ο Αγώνα. Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) έλαβε τη δόξα για άλλη μια φορά με την 13η συνεχόμενη νίκη του, περνώντας τη γραμμή τερματισμού με ένα μόνο μπροστινό αεροδυναμικό φτερό να απομένει στη μοτοσυκλέτα του, στο Autodromo Internacional do Algarve.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

0.035s: Ο πιο κοντινός τερματισμός της σεζόν

Ο Razgatlioglu κέρδισε την 15η νίκη της σεζόν, την καλύτερη σεζόν του μέχρι στιγμής στο WorldSBK αφού υπερασπίστηκε τη θέση του δίνοντας μάχη με τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) μέχρι την καρό σημαία. Ήταν ένας ακόμη Αγώνας για να πανηγυρίσει ο Ιταλός, ο οποίος φαινόταν δυνατός, αν και έχασε τη νίκη με 0.035 δευτερόλεπτα. Ο Bulega ανέβηκε στο 12ο βάθρο του και τερμάτισε μπροστά από τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) που είχε επίσης ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο κερδίζοντας το 9ο βάθρο της σεζόν.

Η εκκίνηση: Από νωρίς στη μάχη ο Razgatlioglu

Μόλις έσβησαν τα φώτα, ήταν ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) που έμεινε για λίγο μπροστά πριν ο Ιταλός ξεπεραστεί από τον Razgatlioglu στην είσοδο της στροφής 3. Το #9 σύντομα έπεσε στην 4η θέση καθώς ο Lowes και ο Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) βρήκαν τον ρυθμό τους. Ο Lowes άσκησε από νωρίς πίεση στο #54, ο οποίος άνοιξε τη γραμμή του στη στροφή 5, επιτρέποντας στο προβάδισμα να αλλάξει. Σύντομα έγινε μάχη τεσσάρων κατευθύνσεων με τον van der Mark να είναι μπροστά σε ένα αξέχαστο σόου για τους Πορτογάλους οπαδούς. Ο Lowes απάντησε σύντομα καθώς πέρασε 1ος με τον Razgatlioglu τώρα να τον κυνηγά.

Η κίνηση από το #54 ήρθε στην κύρια ευθεία, χρησιμοποιώντας το slipstream για να περάσει και ακουμπώντας το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Lowes χάνοντας όμως το αριστερό του μπροστινό φτερό. Ο Τούρκος σταρ διατήρησε το προβάδισμά του καθώς ο Lowes ανοίχτηκε και έχασε χρόνο με τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) να περνά 2ος αφήνοντας τον Lowes στην 3η θέση. Οι διαφορές άλλαζαν στη διάρκεια του Αγώνα με τον Bulega να είναι πλέον ο αναβάτης που προσπαθούσε να μπεί στις θέσεις του βάθρου. Η βασική στιγμή του Αγώνα ήταν του Bautista και συνέβη πέντε γύρους πριν το τέλος του Αγώνα καθώς το Νο 1 και ο Razgatlioglu ήρθαν αντιμέτωποι, με τον Bautista να χάνει το μπροστινό στη στροφή 5, αφήνοντας μόνο τον Bulega να παλεύει για τη νίκη.

Με κομμένη την ανάσα: Ο Razgatlioglu μένει μπροστά από τον Bulega

Προχωρώντας στον τελευταίο γύρο, ήταν ένας έντονος Αγώνας, με τον Razgatlioglu να υπερασπίζεται τη θέση του σε κάθε εκατοστό της πίστας. Ο Bulega προσπάθησε να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελευταίο γύρο, με στόχο να προχωρήσει σε μια κίνηση. Ωστόσο, ο Razgatlioglu κατάφερε να κρατήσει τη θέση και να πάρει τη νίκη, επεκτείνοντας το σερί νικών όλων των εποχών μετά από μια εκπληκτική απόδοση με ένα μόνο μπροστινό αεροδυναμικό φτερό.

Bulega (11), Iannone (29)

Κορυφαίος στις ανεξάρτητες ομάδες: Ο Iannone διεκδικεί την 4η θέση

Στην 4η θέση την Κυριακή ήταν ο Andrea Iannone (Team GoEleven), που σημείωσε τον καλύτερο του τερματισμό το Σαββατοκύριακο και πήρε τις τιμητικές διακρίσεις ως ο κορυφαίος αναβάτης ανεξάρτητης ομάδας στον 2ο Αγώνα. Ο Ιταλός ήταν μπροστά από τον συμπατριώτη του Petrucci, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στον τελευταίο Αγώνα, τερματίζοντας 5ος. Εν τω μεταξύ, ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) κατέλαβε την 6η θέση, ολοκληρώνοντας το Σαββατοκύριακο με ένα δυνατό αποτέλεσμα αφού κέρδισε τον van der Mark. Ο Garett Gerloff (Bonovo Action BMW) ήταν 8ος μπροστά από τον Xavi Vierge (Team HRC) που ολοκλήρωσε το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν μέχρι στιγμής. Ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) τερμάτισε πίσω από το Vierge, ολοκληρώνοντας την πρώτη 10άδα.

Εκτός βαθμών: Bautista 19ος

Εν τω μεταξύ, ο Bautista τερμάτισε στη 19η θέση, χωρίς να κερδίσει βαθμούς στον 2ο Αγώνα, με τον Ισπανό να βρίσκεται επί του παρόντος στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 142 βαθμούς λιγότερους από τον Razgatlioglu που βρίσκεται στην κορυφή του Πρωταθλήματος. Ο Bautista αρχίζει τώρα να δέχεται πίεση από τον Lowes, με το #22 να έχει μόλις 10 βαθμούς λιγότερους.

 

Οι έξι πρώτοι του 2ου Αγώνα WorldSBK:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +0.035

3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +6.299

4. Andrea Iannone (Team GoEleven) +9.715

5. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +11.318

6. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +11.428

Ταχύτερος γύρος: Alvaro Bautista (Ducati) – 1’40.753

 

Βαθμολογία πρωταθλήματος:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 365 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 273

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 223

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 213

5. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) 155

6. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) 147

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης