Βελτιωμένη είναι η εικόνα σχετικά με την κατάσταση της φωτιάς στα Μέγαρα, όπως ενημέρωσε στις 6 το απόγευμα το κέντρο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η φωτιά στην περιοχή των Αιγειρουσών έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ για την κατάσβεσή της πλέον επιχειρούν 68 πυροσβέστες,  2 πεζοπόρα τμήματα, 18 οχήματτα της Πυροσβεστικής 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, που πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού και επιβραδυντικού υγρού. Θετικό χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι στις 16:30 η φορά του ανέμου έστειλε τη φωτιά προς το βουνό, καθώς νωρίτερα η φορά της ήταν προς κατοικημένη περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων έκαψε τέσσερα σπίτια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, η φωτιά λίγο πριν τις 18:00 είχε περιοριστεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη για την δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στην περιοχή Νέο Μάζι Μεγάρων. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι στις 14:45 στάλθηκε το πρώτο μήνυμα του 112 στους κατοίκους για να είναι σε επιφυλακή, αν χρειαστεί, να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και στις 15:03 ένα δεύτερο που τους καλεί να απομακρυνθούν προς Αιγειρούσες.

Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν επίσης 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δήμαρχος Μεγαρέων: «Έχουν καεί σπίτια»

«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια και κινδυνεύουν κι άλλα σπίτια» ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 , ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή. Λίγο μετά τις 16:30 η φορά του ανέμου έστειλε τη φωτιά προς το βουνό, καθώς νωρίτερα η φορά της ήταν προς κατοικημένη περιοχή.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Μεγάρων πραγματοποιούνται οι εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

1. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμος Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι

2. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμη οδός προς Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου

3. Περιφερειακή οδό Μεγάρων-Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από τη θέση Δίστρατα

4. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου

5. Επαρχιακή οδός Αλεποχωρίου-Σχίνου και επαρχίακη οδός Μεγάρων-Αλεποχωρίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης