Το 7ο Community Shield της Ιστορίας της και πρώτο μετά το 2019 και τρεις σερί χαμένους τελικούς πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ, καθώς «λύγισε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 7-6 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) σε έναν τελικό που «έσπασε» καρδιές στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στην 7η σερί παρουσία τους σε Community Shield, οι «Πολίτες» δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η Γιουνάιτεντ «προειδοποίησε» με το γκολ του Μπρούνο Φερνάντες το 55’ το οποίο δεν μέτρησε ως οριακό οφσάιντ την ώρα που υποδέχθηκε ο Πορτογάλος την μπάλα απ’ τον Λισάντρο Μαρτίνες, ενώ στο 75’ ο Ράσφορντ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήρε… φωτιά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανοίγει το σκορ στο 82’ με το υπέροχο γκολ του Γκαρνάτσο και τη Σίτι να «απαντάει» στο παρά… ένα με τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος ισοφάρισε με κεφαλιά κι έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι (δεν υπήρχε παράταση βάσει κανονισμού).

Εκεί η Γιουνάιτεντ φάνηκε να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα μετά την απόκρουση του Ονάνα στην πρώτη εκτέλεση του Μπερνάρντο Σίλβα, όμως οι «γαλάζιοι» έφεραν τα πάνω-κάτω με την απόκρουση του Έντερσον (με τη βοήθεια του δοκαριού) στην τρίτη εκτέλεση του Σάντσο και την εκτέλεση του Έβανς που έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ακάνζι δεν αστόχησε με τη σειρά του και η πρώτη κούπα της σεζόν στην Αγγλία πέρασε στα χέρια της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μπρούνο Φερνάντες 0-1

Μπερνάρντο Σίλβα Απέκρουσε ο Ονάνα

Νταλότ 0-2

Ντε Μπρόινε 1-2

Γκαρνάτσο 1-3

Χάαλαντ 2-3

Σάντσο Απέκρουσε ο Έντερσον και δοκάρι

Σάβιο 3-3

Κασεμίρο 3-4

Έντερσον 4-4

ΜακΤόμινεϊ 4-5

Ματέους Νούνιες 5-5

Μαρτίνες 5-6

Ντίας 6-6

Έβανς Άουτ

Ακάνζι 7-6

Διαιτητής: Τζάρεντ Τζίλετ

Κίτρινες: Νούνιες, Μπερνάρντο Σίλβα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Λούις, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ (90’ Ακέ), Κόβατσιτς, Ο’ Ράιλι (63’ Νούνιες), ΜακΆτι (63’ Μπερνάρντο Σίλβα), Μπομπ (90’ Ντε Μπρόινε), Ντοκού (63’ Σάβιο), Χάαλαντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονανά, Μαγκουάιρ (59’ Κόλιερ), Μαρτίνες, Κασεμίρο, Νταλότ, Έβανς, Μέινο (59 Γκαρνάτσο, Μάουντ (58’ ΜακΤόμινεϊ), Φερνάντες, Ράσφορντ (83’ Σάντσο), Ντιαλό (59’ Πελίστρι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης