Δραματικές εικόνες και βίντεο από τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε δεκάδες επιβάτες συνετρίβη στα περίχωρα της πόλης Βινιέντο, στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας, την Παρασκευή (9/8).

Όπως ανακοινώθηκε οι νεκροί είναι 62 και συγκεκριμένα 58 ταξιδιώτες και 4 μέλη πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροπλάνο έπεσε ανάμεσα σε σπίτια και δεν τραυματίστηκε κανένας κάτοικος. Μόνο ένα σπίτι υπέστη ζημιές στην κατοικημένη περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης στη γειτονική Valinhos.

Το δικινητήριο ATR-72 της εταιρείας Voepass εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews της Βραζιλίας έδειξε πλάνα από μια μεγάλη περιοχή που φλέγεται και καπνό που βγαίνει από την άτρακτο ενός αεροπλάνου που φαίνεται να είναι φλεγόμενο. Πρόσθετα πλάνα στο GloboNews έδειχναν ένα αεροπλάνο να παρασύρεται κάθετα προς τα κάτω και να στροβιλίζεται καθώς έπεφτε.

Η αρχή αεροδρομίων της Βραζιλίας Infraero δεν επιβεβαίωσε αμέσως τις πληροφορίες μετά από αίτημα του Associated Press.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις δεν υπάρχουν επιζώντες.

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Στις εικόνες από τον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας, διακρίνονται πυκνοί καπνοί να υψώνονται στον ουρανό από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.

Ο ιστότοπος Flightradar24 αναφέρει πως το μοιραίο αεροσκάφος είναι το PS-VPB, ένα ATR72-500, 14 ετών, που κατασκευάστηκε το 2010. Το τελευταίο σήμα που ελήφθη από το αεροσκάφος, ήταν περίπου μιάμιση ώρα μετά την απογείωση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 60 δευτερολέπτων της πτήσης, ο αναμεταδότης του μετέδιδε την κατακόρυφη πορεία προς το έδαφος χάνοντας ύψος από 8.000 μέχρι 24.000 πόδια το λεπτό.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, το αεροσκάφος άρχισε να περιστρέφεται γύρω-γύρω και έπεσε σαν τραπουλόχαρτο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης