Σε έναν απολαυστικό ημιτελικό στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, οι ΗΠΑ έβλεπαν την… πλάτη της Σερβίας για 37 λεπτά, αλλά με ένα απίστευτο ξέσπασμα στον… επίλογο του αγώνα, πέτυχαν την ανατροπή και έβαλαν πλώρη για το 5ο διαδοχικό χρυσό και 17ο της Ιστορίας τους.

Η Team USA επικράτησε με 95-91 των «πλάβι» και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό (10/8, 22:30), όπου θα αντιμετωπίσει, όπως και το 2021 στο Τόκιο, την «οικοδέσποινα» των εφετινών Αγώνων, Γαλλία, του Βικτορ Ουεμπανιάμα και της παρέας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην σπουδαία πρόκριση των Αμερικανών, ο προπονητής της Team USA, Στιβ Κέρ, δήλωσε: «Ηταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μπάσκετ στους οποίους έχω συμμετάσχει ποτέ. Η Σερβία έπαιξε τον τέλειο αγώνα. Μάλλον δεν ήμουν τόσο ήρεμος όσο προσπαθούσα να φανώ. Η ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς μας ανάγκασε να φτάσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα. Οι Σέρβοι δοκίμασαν τα πάντα, αλλά τους φθείραμε, με το ταλέντο μας. Εχουμε το μεγαλύτερο βάθος ως ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης