Η εξασφάλιση μίας δεύτερης ευκαιρίας για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 86 κιλά της ελευθέρας πάλης από τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, ξεχώρισε μεταξύ των σημερινών (8/8) προσπαθειών της ελληνικής αποστολής, κατά την 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΛΗ

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ προκρίθηκε στον προημιτελικό της κατηγορίας 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Στον αγώνα για την «φάση των 16», ο Ελληνας δις πρωταθλητής Ευρώπης επικράτησε του Ιθαν Εντριαν Ράμος από το Πουέρτο Ρίκο με 11-0 και συνεχίζει την πορεία του στην κορυφαία διοργάνωση της υφηλίου

Στους «8», ο Κουρουγκλίεβ βρήκε… νωρίς μεγάλο αντίπαλο στον δρόμο του, με αποτέλεσμα να ηττηθεί. Ο «ασημένιος» στο Τόκιο στα 86κ. και «χρυσός» στο Ρίο ντε Τζανέιρο στα 74κ., Χασάν Γιαζντανιτσαράτι, πήρε τη νίκη 9-4 και έκοψε τον δρόμο του Έλληνα παλαιστή προς το χρυσό. Ωστόσο, ο Ιρανός νίκησε στα ημιτελικά τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο με 7-1, προκρίθηκε στον τελικό και «τράβηξε» μαζί του στα ρεπεσάζ για το χάλκινο μετάλλιο τον Κουρουγκλίεβ. Το πρωί της Παρασκευής (9/8), ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στην πρώτη σειρά των ρεπεσάζ που ξεκινούν στις 12:00 τον Αυστραλό Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς (2ος αγώνας) κι αν προκριθεί, θα διεκδικήσει ένα χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Αμινέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ακόμη μία ήττα γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αν και ξεκίνησε καλά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 12-9 από την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης και πλέον θα διεκδικήσει το πρωί του Σαββάτου (10/8, 10:00) την έβδομη θέση, με αντίπαλο τον Καναδά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης