Η «αυτοκρατορία» των ΗΠΑ στη γυναικεία υδατοσφαίριση τελείωσε απόψε στο Παρίσι. Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, η Αυστραλία επικράτησε με 14-13 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 8-8) της τρεις φορές χρυσής Ολυμπιονίκη και προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, για πρώτη φορά μετά το 2000 στο Σίδνεϊ, όταν οι «στίνγκερς» κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, στην πρώτη διοργάνωση που το γυναικείο πόλο συμπεριλήφθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Αντίπαλος της Αυστραλίας στον τελικό του Σαββάτου (10/8) θα είναι η Ισπανία, που νωρίτερα νίκησε και εκείνη στα πέναλτι την Ολλανδία με 19-18. Οι δύο ηττημένες των ημιτελικών θα παίξουν την ίδια ημέρα για το χάλκινο μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αμερικανίδες έπαιξαν τρομερή άμυνα στα δύο πρώτα οκτάλεπτα και προηγήθηκαν 5-2 στο ημίχρονο, αφού πάντως στάθηκαν τυχερές στο 3-2, όπου η Αυστραλία είχε δύο δοκάρια και η Ασλεϊ Τζόνσον σταμάτησε τη Σαρλίζ Αντριους σε τετ-α-τετ στην κόντρα.

Τα γκολ της Σέκουλιτς και της Αουσμους, στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου, φάνηκε να δίνουν αποφασιστικό προβάδισμα στις ΗΠΑ, που όμως… λογάριαζαν χωρίς την Αμπι Αντριους.

Η νέα παίκτρια του Ολυμπιακού πέτυχε τέσσερα γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο (τα τρία στα ίσια) και έφερε την ισοφάριση (6-6), όμως η Στέφενς αξιοποίησε την παίκτρια παραπάνω και έδωσε ξανά προβάδισμα στην κάτοχο του τίτλου. Στην τέταρτη περίοδο, η Φέιταλ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 8-6, αλλά με δύο γκολ της Χάλιγκαν οι “στίνγκερς” ισοφάρισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι δύο ομάδες ήταν απόλυτα εύστοχες στις πέντε σειρές εκτελέσεων και οι ίδιες παίκτριες άρχισαν να σουτάρουν ξανά. Η Αραντσίνι ευστόχησε, η Παλμ σταμάτησε το πέναλτι της Μάσελμαν και η Αυστραλία πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Αυστραλία): 1-2, 1-3, 4-2, 2-1

Στα πέναλτι: 6-5

Τα γκολ:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Α. Αντριους 5, Χάλιγκαν 3, Αραντσίνι 3, Αρμιτ, Σ. Αντριους, Κερνς

ΗΠΑ: Μάσελμαν 3, Φλυν 3, Στέφενς 2, Φέιταλ, Ράνεϊ, Νιούσχουλ, Αουσμους, Σέκουλιτς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης