Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πρώτη φιναλίστ στο Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ των Γυναικών. Ύστερα από αγώνα-διαφήμιση για το άθλημα η ομάδα του Καρτς Κίραλι νίκησε την Βραζιλία με 3-2 σετ στον πρώτο ημιτελικό κι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, την Κυριακή 11 Αυγούστου (14:00).

Αντίπαλός της θα είναι ο νικητής που θα προκύψει από τον αγώνα που έπεται, ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία. Το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και καθήλωσε τους θεατές, σε γήπεδο και τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αμερικανές προηγήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στα σετ, αλλά η ομάδα του Ζε Ρομπέρτο Γκιμαράες έβρισκε πάντα τον τρόπο να επιστρέφει. Οι ΗΠΑ κατάκτησαν το πρώτο σετ με 25-23, οι Βραζιλιάνες ισοφάρισαν, οι Αμερικανές επανέκαμψαν δριμύτερες για το 2-1 (25-15), η Σελεσάο ισοφάρισε εκ νέου (25-23), αλλά στο τάι μπρέικ οι αθλήτριες του Κίραλι κυριάρχησαν.

Τη νικήτρια οδήγησαν οι εντυπωσιακές Κάθριν Πλάμερ, Έιβερι Σκίνερ και Άντρεα Ντριούς, με 26, 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Για τις «Βερντεόρο» συγκινητική ήταν οι Άνα Μενέσες με 24 πόντους, την οποία πλαισίωσαν οι Γκαμπριέλα Μπράγκα Γκιμαράες (16π.) και Ροζαμαρία Μοντιμπέλερ (14π.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης