Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η «Ζούγκλα».  Αφορά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και την απομαγνητοφωνημένη τηλεφωνική επικοινωνία ενός από τους  επιβαίνοντες στο τρένο με το 112. Ο καλών δίνει στην τηλεφωνήτρια μέσω αυτοματοποιημένου μηνύματος, τις συντεταγμένες του σημείου του δυστυχήματος, ενώ από μέσα ακούγονται σπαραχτικές φωνές που καλούν σε βοήθεια.

Η τηλεφωνήτρια του 112 στην συνέχεια επικοινωνεί με την Πυροσβεστική Θεσσαλίας και το ΕΚΑΒ Λάρισας, ενημερώνοντας αμφότερες τις υπηρεσίες ότι ειδοποιήθηκε για σοβαρό τροχαίο με τις συντεταγμένες του σημείου και αναφέρει παράλληλα ότι ακούγονται εκκλήσεις για βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η τηλεφωνήτρια του 112 ενημερώνει την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ Λάρισας για το ακριβές σημείο του δυστηχήματος, οι οποίοι παράλληλα συννενοούνται μεταξύ τους για να βρουν το στίγμα και να προσεγγίσουν το συντομότερο. Παράλληλα από το 112 ακολουθεί αντίστοιχη ενημέρωση προς την ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί η συνομιλία της τηλεφωνήτριας του 112 με τον αντίστοιχο υπάλληλο στην ΕΛΑΣ Λάρισας τον οποίο κατατοπίζει για το στίγμα και τα λοιπά τεκταινόμενα.

 

Ακούστε τα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης