Η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε χθες βράδυ η Ιταλία, ζητώντας την επανάληψη του προημιτελικού με την Ουγγαρία για το ανδρικό τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Οι Ιταλοί διαμαρτύρονται για την απόφαση των διαιτητών να αποβάλλουν για βιαιοπραγία τον Φραντσέσκο Κοντέμι, στο δεύτερη οκτάλεπτο της αναμέτρησης, σε μία φάση που ο 21χρονος παίκτης σουτάρει, σκοράρει και κατεβάζοντας το χέρι βρίσκει στο μάτι τον Σίλαρντ Γιάνσικ, τραυματίζοντάς τον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαιτητές, μετά από αρκετά λεπτά εξέτασης του βίντεο, αποφάσισαν να αποβάλλουν χωρίς αντικατάσταση τον Κοντέμι, παρότι φάνηκε να μην έχει πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλό του.

Η ένσταση απορρίφθηκε αρχικά αργά το βράδυ, αλλά οι Ιταλοί επανήλθαν, προσφεύγοντας στην επιτροπή εφέσεων της World Aquatics. Η τελευταία συνεδρίασε το πρωί και απέρριψε εκ νέου την ιταλική προσφυγή, επκυρώνοντας την πρόκριση της Ουγγαρίας στην τετράδα.

Κατόπιν αυτού, ορίστηκε και το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας (9/8), με το ματς της εθνικής εναντίον της Αυστραλίας, για τις θέσεις 5-8, να προγραμματίζεται για τις 19:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά:

Ημιτελικοί

15:35 Σερβία-ΗΠΑ

20:35 Ουγγαρία-Κροατία

Θέσεις 5-8

14:00 Ιταλία-Ισπανία

19:00 Ελλάδα-Αυστραλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης