Η Ισπανία ήταν η μόνη ομάδα με το απόλυτο νικών στη φάση των ομίλων του ανδρικού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», αλλά τα νοκ-άουτ παιχνίδια είναι διαφορετική υπόθεση.

Οι Ίβηρες «μπλόκαραν» απέναντι στην άμυνα της Κροατίας, ηττήθηκαν 10-8 στον προημιτελικό και έμειναν εκτός τετράδας. Η αναμέτρηση ανάμεσα στην -πρωταθλήτρια κόσμου- «Χρβάτσκα» και την -πρωταθλήτρια Ευρώπης- «ρόχα» εξελίχθηκε σε θρίαμβο για την ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με επτά μπλοκ στην άμυνα και 50% στις αποκρούσεις από τον εξαιρετικό Μάρκο Μπίγιατς, η κροατική ομάδα πήρε από την αρχή το προβάδισμα και ξέφυγε 6-2 λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο.

Η Ισπανία, με τον Λόριο να αντικαθιστά στο τέρμα τον Αγκίρε, κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά και να μειώσει σε 8-7 και 9-8, αλλά οι Κροάτες αξιοποίησαν δύο κρίσιμες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και επιστρέφουν στην τετράδα, μετά το «διάλειμμα» του Τόκιο. Στα ημιτελικά, τους «χρβάτσκι» περιμένει ακόμη ένα ντέρμπι, απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης Ιταλία-Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 4-3, 2-2, 2-3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Φάτοβιτς 2, Γιόκοβιτς 2, Χάρκοφ 2, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα, Βρλιτς

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μουναρίθ 2, Γρανάδος 2, Σαναούχα 2, Ντε Τόρο, Περόνε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης