Ο Μιλτος Τεντόγλου έστειλε για ακόμη μία φορά τον ελληνικό αθλητισμό στα… ουράνια, καταφέρνοντας το βράδυ της Τρίτης να στεφθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος.

Με καλύτερο άλμα στα 8.48μ. ο αθλητής του Πομάσκι έγραψε ιστορία στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έγινε ο δεύτερος άλτης που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο αγώνισμά του, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης ήρθε η στιγμή της στέψης του Τεντόγλου, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο να περνάει γύρω από το λαιμό του το χρυσό μετάλλιο, την ώρα που το κοινό αποθέωνε τον υπεραθλητή από τα Γρεβενά.

Όπως ήταν φυσικό ο «ιπτάμενος» Μίλτος έλαμπε από τη χαρά του, έχοντας δίπλα του τον Γουέιν Πίνοκ από τη Τζαμάικα και τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι, που συμπλήρωναν το βάθρο.

Mάλιστα μεγάλη ήταν η συγκίνηση για τους Έλληνες που βρίσκονταν στις εξέδρες του «Stade de France» τη στιγμή που έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου για την τεράστια επιτυχία του Μίλτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι περήφανος. Είχα πρόβλημα με τα παπούτσια χθες»

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της απονομής ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκος εμφανίστηκε υπερήφανος για αυτό που πέτυχε στο Παρίσι, μίλησε για το πώς αισθάνεται κάθε φορά που ακούει τον εθνικό ύμνο μετά τις μεγάλες επιτυχίες του, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα που είχε με τα παπούτσια του στον τελικό.

 

«Είναι πολύ όμορφο το μετάλλιο, μου αρέσει και χαίρομαι πολύ που το κατάφερα. Ήταν ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα. Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον εθνικό ύμνο, σε πολλά μέρη του κόσμου. Κάθε φορά είναι διαφορετικό, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πιο σημαντικό. Υπήρχαν άτομα στις κερκίδες, στο Τόκιο δεν υπήρχαν, είχαν έρθει σήμερα και η μητέρα με την αδερφή μου, ήταν κάτι ξεχωριστό. Χαίρομαι που είμαι εδώ και που βλέπω την ελληνική σημαία απέναντι. Είμαι περήφανος», τόνισε ο Γρεβενιώτης άλτης.

Όσο για τη χθεσινή προσπάθειά του, αποκάλυψε πως αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα παπούτσια του. «Είδα όλα τα άλματά μου, το κάνω πάντα αυτό. Είδα όλες τις λεπτομέρειες, ευχαριστημένος είμαι. Ήταν όλα μεγάλα άλματα, τεχνικά ήταν ωραία, υπήρχαν πράγματα που μπορούσα να αλλάξω στη φόρα μου. Είχα ένα πρόβλημα τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, με τα παπούτσια μου ήταν το θέμα. Κι έπρεπε να φορέσω καινούριο ζευγάρι, καινούριο μοντέλο, που δεν είχα ξαναφορέσει. Δεν είχα χρόνο να το συνηθίσω και δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση σε αυτό το κομμάτι», ανέφερε.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης