Η Μάριτ Μποουβμέεστερ είναι και τυπικά «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα ILCA 6 της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία.

Η 36χρονη Ολλανδή, η οποία είχε εξασφαλίσει από τη Δευτέρα (5/8) την πρωτιά στη συγκεκριμένη κατηγορία σκαφών, καθώς είχε αποκτήσει προβάδισμα 21 βαθμών ποινής από την Αν-Μαρί Ρίντομ εν όψει της κούρσας μεταλλίων, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με 38 βαθμούς ποινής και πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό στην καριέρα της μετά τους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όπου είχε επικρατήσει στα Laser Radial.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η Ρίντομ από τη Δανία με 61 βαθμούς ποινής πήρε το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει και αυτή από τη Δευτέρα (5/8), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Λίνε Φλεμ Χεστ από τη Νορβηγία με 75 βαθμούς ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι η κούρσα μεταλλίων στα ILCA 6 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί χθες (6/8), αλλά οι διοργανωτές τη μετέθεσαν για σήμερα, καθώς έκριναν ότι ο άνεμος δεν ήταν αρκετά δυνατός για να πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης