Οι απόπειρες απάτης πολλαπλασιάζονται συνεχώς και είναι σημαντικό οι χρήστες να γνωρίζουν πώς θα προστατευτούν.

Η viva.com αποκαλύπτει τον τρόπο δράσεις των κυκλωμάτων αυτών για να προστατέψει τους πελάτες της και σημειώνει ορισμένα απλά βήματα, που διασφαλίζουν τους λογαριασμούς πληρωμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή στα ψεύτικα SMS

Οι επιτήδειοι στέλνουν ψεύτικα SMS προσποιούμενοι ότι είναι από τη viva.com (πρώην Viva Wallet). Τα μηνύματα αυτά ζητούν να κάνετε click σε ένα ψεύτικο link, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επικαιροποίηση των στοιχείων σας ή ένα ζήτημα ασφαλείας. Αυτά τα SMS δεν αποστέλλονται από τη viva.com.

Το παραπλανητικό μήνυμα: Μπορεί να φαίνεται ότι αποστέλλεται από τη viva.com, ωστόσο αποστέλλεται από επιτήδειους.

Το ψεύτικο SMS: Περιέχει links από κλωνοποιημένες σελίδες της viva.com, που αποσκοπούν στην κλοπή των στοιχείων σας (username/κωδικό πρόσβασης/OTP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού αποκτήσουν τα στοιχεία σας: Οι επιτήδειοι συνδέονται στον λογαριασμό σας και αλλάζουν τα στοιχεία του τηλεφώνου ή/και της κάρτας σας.

Δίνοντας τον κωδικό μιας χρήσης (OTP), εξουσιοδοτείτε συναλλαγές που οι επιτήδειοι ξεκινούν είτε στη viva.com κάρτα σας είτε μέσω τραπεζικών μεταφορών.

Τι να κάνετε αν λάβετε τέτοιο μήνυμα

Προχωρήστε σε άμεση αλλαγή κωδικού πρόσβασης.
Επικοινωνήστε με την viva.com τηλεφωνικά στη γραμμή προτεραιότητας (επιλογή 1) ή ξεκινώντας μια νέα συνομιλία μέσω chat και επιλέγοντας «θέματα ασφάλειας λογαριασμού».

Σημαντική υπενθύμιση

Η viva.com δεν θα ζητήσει ποτέ να αποκαλύψετε προσωπικά στοιχεία όπως κωδικό πρόσβασης και username.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης