του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η TVS που οδεύει προς την Ιταλία θα μπορούσε να υποδεικνύει αλλαγές στις προτιμήσεις των αναβατών.
Η TVS Motor Company μπορεί να είναι μια μάρκα που δεν είναι τόσο γνωστή. Με έδρα την Ινδία, η TVS είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο, όσον αφορά τον όγκο της παραγωγής, καθώς εξυπηρετεί αγορές στην Ασία και τη Νότια Αμερική με μοτοσυκλέτες μικρού έως μεσαίου κυβισμού και σκούτερ.
Αλλά με τις μοτοσυκλέτες όπως αυτές να γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες στην Ευρώπη, είναι σαφές ότι η TVS είναι ώριμη για επέκταση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό ακριβώς έχει κάνει στην Ιταλία, καθώς μόλις δημιούργησε την πρώτη αντιπροσωπεία της στη Ρώμη. Η Team Cappelletti είναι ο πρώτος επίσημος αντιπρόσωπος της μάρκας TVS στην Ιταλία και είναι μια αλυσίδα αντιπροσωπειών πολλαπλών επωνυμιών που φέρουν εταιρείες όπως η Vespa, η Aprilia, η Moto Guzzi και η BSA. Και έτσι, η προσθήκη της TVS είναι σίγουρα μία προσεγμένη επιλογή, καθώς είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα μοντέλα στη μικρή και μεσαία κατηγορία των μοτοσυκλετών που απευθύνονται στους αρχάριους αναβάτες.
Σαφώς, αυτή είναι μόνο η αρχή των πρωτοβουλιών επέκτασης της TVS στην Ευρώπη, καθώς ελπίζει να κάνει τα μοντέλα της τόσο διαδεδομένα στη Γηραιά Ήπειρο όσο και στην Ασιατική αγορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TVS Motor Italy, Giovanni Notarbartolo di Furnari, επιβεβαίωσε: «Η Ρώμη, όπου έχουμε την έδρα μας, είναι το επόμενο σημείο εκκίνησης του δικτύου μας, σίγουρα έτοιμο να μεταδώσει και να μοιραστεί με το κοινό μας τις αξίες μας που είναι η βάση της επιτυχίας της TVS Motor Company. Είμαι χαρούμενος που ειδικοί επαγγελματίες όπως ο Fabio Cappelletti και η Tiziana Amadio αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει και τους δύο σε μεγάλη ικανοποίηση».
Επί του παρόντος, η TVS πουλά οκτώ μοντέλα στην Ιταλική αγορά, με κινητήρες που κυμαίνονται από 125cc έως 310cc, καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό σκούτερ. Τα κορυφαία μοντέλα της αποτελούνται από τις μοτοσυκλέτες των 310cc, στις οποίες βασίστηκε η σειρά BMW G 310: η sportbike TVS RR 310 και η γυμνή streetfighter RTR 310.

Εν τω μεταξύ, οι λάτρεις του νεο-ρετρό στυλ μπορούν να επιλέξουν την Ronin 250, ενώ όσοι αναζητούν μία άνετη μοτοσυκλέτα μπορούν να πάρουν την Raider 125. Η γκάμα σκούτερ της TVS αποτελείται από τα Jupiter και NTorq, τα οποία διαθέτουν και τα δύο κινητήρες 125 κυβικών, ενώ τα δύο ηλεκτρικά σκούτερ της αποτελούνται από το iQube και το TVS X, που πρόκειται να φτάσουν μέχρι το τέλος του έτους.
Η επέκταση της TVS στην Ιταλία είναι σίγουρα μεγάλη είδηση και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια αλλαγή όσον αφορά τους τύπους μοτοσυκλετών που οδηγούν οι άνθρωποι στην Ευρώπη. Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις μοτοσυκλέτες ως κύριο μέσο μετακίνησης και όχι απλώς για οδήγηση τα Σαββατοκύριακα. Και έτσι είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η αγορά εστιάζει τώρα περισσότερο σε μοτοσυκλέτες μικρού έως μεσαίου κυβισμού και λιγότερο σε σπορ μοντέλα και υψηλές επιδόσεις.
Θα μπορούσε αυτό να είναι μια τάση που θα φτάσει σύντομα σε περισσότερες χώρες, ενώ και στην Ελλάδα βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν δίτροχα μέσα και γύρω από την πόλη. Η μοτοσυκλέτα γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα κύριο μέσο μεταφοράς, αποτελώντας μία οικονομική και οικολογική λύση μετακίνησης. Τα περισσότερα μοντέλα και οι επιλογές τους είναι ευπρόσδεκτα στη γειτονική Ιταλία οπότε αναμένουμε τις εξελίξεις και στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης