Η Βραζιλία είναι από τα φαβορί για το βάθρο στο Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ των Γυναικών και το επιβεβαίωσε εμφατικά με την είσοδό της στα ημιτελικά των Αγώνων του Παρισιού και κατ΄ επέκταση με την παρουσία της στη ζώνη των μεταλλίων.

Η ομάδα του Ζοζέ Ρομπέρτο Γκιμαράες επικράτησε καθαρά με 3-0 σετ σε μόλις 65 λεπτά στο… Λάτιν ντέρμπι με τη Δομινικανή Δημοκρατία και στις «τέσσερις» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζεύγους ΗΠΑ-Πολωνία, για να διεκδικήσει θέση στον τελικό κι επιστροφή στην κορυφή, μετά τα χρυσά μετάλλια σε Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σελεσάο συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ, όπου η αντίπαλη ομάδα ακολούθησε ως το 22-21, αλλά με επίθεση της Γκιμαράες και άσο της Καρολίνα στην Μαρτίνες έγινε το 24-21, για να κλείσει τελικά το σετ στο 25-22 με νέα επίθεση (μπλοκ άουτ) της Γκιμαράες.

Στο δεύτερο σετ οι «Βερντεόρο» επιβλήθηκαν πολύ πιο εύκολα (25-13), ενώ ανάλογη εικόνα είχε και το τρίτο, που ολοκληρώθηκε στο 25-17.

Η Γκαμπριέλα Γκιμαράες ήταν η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με 20 πόντους και την ακολούθησαν οι Άνα Μενέζες (14) και Ροζαμαρία Μοντιμπέλερ (11).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις Δομινικανές του Μάρκος Κβιέκ η μοναδική αθλήτρια που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν η Πάολα Πένια, με 12.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης