Τρεις αθλήτριες μας ξεκινούν την προσπάθεια τους στην πέμπτη ημέρα του στίβου (Δευτέρα, 5/8) των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και μια συνεχίζει, ενώ το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με τον τελικό του επί κοντώ ανδρών.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην καλύτερη και πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Ο «ασημένιος» τον Ιούνιο στη Ρώμη έχει κάνει φέτος 5,93μ. και έχει κάθε λόγο να βλέπει το βάθρο των νικητών. Ο 25χρονος πέρασε εύκολα από τη διαδικασία του προκριματικού, ενώ στα υπέρ του είναι και η σταθερότητα πλέον στα μεγάλα άλματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μόντο Ντουπλάντις είναι το μεγάλο όνομα και το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, ωστόσο η μεγάλη μάχη θα γίνει στο επόμενα μετάλλια, όπου εκτός από τον Έλληνα θα διεκδικήσουν κατά πρώτο λόγο ο Σαμ Κεντρικς (ΗΠΑ) και ο Έρνστ Ομπιενα, που στον προκριματικό είχε κάποιες δυσκολίες. Ο Καραλής ήταν τέταρτος πριν τρία χρόνια στο Τόκιο.

Ξεκινάει το επί κοντώ γυναικών

Το επί κοντώ γυναικών ξεκινάει το πρωί της Δευτέρας με τρείς ελληνικές παρουσίες, ανάμεσα σε αυτές, η ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο και τέταρτη πριν τρία χρόνια στο Τόκιο, Κατερίνα Στεφανίδη. Η έμπειρη αθλήτρια προέρχεται από την εξαιρετική παρουσία στο ευρωπαϊκό της Ρώμης και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο επί κοντώ, αλλά και μια περίοδο με ενοχλήσεις στο πόδι, που την κράτησαν πίσω στις προπονήσεις που ακολούθησαν. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ μετέχει στο α’ προκριματικό γκρουπ και με 4,73μ. φετινό ρεκόρ, θα διεκδικήσει μια θέση στις 12 του τελικού. Η Στεφανίδη είναι μια αθλήτρια με εμπειρία και ικανότητα, που θα επιδιώξει να περάσει από τη διαδικασία του προκριματικού με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση. Η αθλήτρια μετέχει για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού έκανε ντεμπούτο το 2012 στο Λονδίνο.

Στο ίδιο προκριματικό γκρουπ αγωνίζεται και η η Ελένη Πόλακ, στη δεύτερη παρουσία της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια έχει περάσει φέτος τα 4,60μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει ώστε να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου είναι η νεαρότερη της ελληνικής τριάδας και με 4,50μ. ατομικό ρεκόρ θέλει να κάνει την μεγάλη υπέρβαση. Η αθλήτρια έχει κάνει καλές και σταθερές παρουσίες στη χρονιά, τις οποίες θέλει να εξαργυρώσει στο Παρίσι. Η Αδαμοπούλου μετέχει στο β’ προκριματικό γκρουπ.

Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 4,70μ. και τα διαδοχικά ύψη τα εξής: 4,20 μ., 4,40 μ., 4,55 μ., 4,65 μ., 4,70 μ.

Τη δεύτερη ευκαιρία των ρεπεσάζ θα έχει η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου, θα τρέξει στην πρώτη από τις τέσσερις συνολικές σειρές και για να προκριθεί στον ημιτελικό του αγωνίσματος, θα πρέπει είτε να είναι νικήτρια στη σειρά της, είτε να είναι ανάμεσα στους δύο καλύτερους χρόνους στο σύνολο. Η φιναλίστ στο ευρωπαϊκό της Ρώμης, πέτυχε 23.06 στον προκριματικό και δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη τριάδα που έδινε απευθείας πρόκριση.

Οι ελληνικές συμμετοχές τη Δευτέρα 5/8, μετάδοση ΕΡΤ2

11.40 Επί κοντώ (Γ) πρ. Στεφανίδη, Πόλακ, Αδαμοπούλου

13.50 200 μ. (Γ) ρεπεσάζ Εμμανουηλίδου

20.00 Επί κοντώ (Α) Τελικός Καραλής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης