Σε ισπανικά χέρια κατέληξε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό γυναικών του τένις, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Οι Κριστίνα Μπούκσα/Σάρα Σορίμπες Τόρμο, οι οποίες είναι Νο 8 στο ταμπλό, κατέβαλαν στον «μικρό τελικό» την αντίσταση των Καρολίνα Μούχοβα/Λίντα Νόσκοβα από την Τσεχία με 6-2, 6-2, ύστερα από αναμέτρηση διάρκειας 73 λεπτών, και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό του διπλού γυναικών θα τεθούν αντιμέτωπες οι Ιταλίδες Σάρα Εράνι/Τζασμίνε Παολίνι, οι οποίες είναι Νο 3 στο ταμπλό, και οι Ρωσίδες Μίρα Αντρέεβα/Ντιάνα Σνάιντερ που μετέχουν στην διοργάνωση ως ουδέτερες αθλήτριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μπούκσα/Σορίμπες Τόρμο έκαναν “break” στο πρώτο γκέιμ του αγώνα και προηγήθηκαν 2-0, ενώ οι δύο ομάδες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το έκτο γκέιμ. Τότε οι Ισπανίδες έκαναν νέο “break” και προηγήθηκαν 5-2, για να «κλείσουν» στη συνέχεια το σετ με 6-2.

Στο δεύτερο σετ οι Μπούκσα/Σορίμπες Τόρμο ξεκίνησαν με δύο “break” και προηγήθηκαν 3-0, ωστόσο οι Μούχοβα/Λίντα Νόσκοβα «έσπασαν» το σερβίς των Ισπανίδων για το 3-1, ενώ αμέσως μετά μείωσαν σε 3-2. Όμως, η συνέχεια ανήκε στις Μπούκσα/Σορίμπες Τόρμο, οι οποίες πήραν τα επόμενα τρία γκέιμ, τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης