Του Π. Χαλάτση

Το Ράλλυ στη Φινλανδία, ήταν ο πιο εντυπωσιακός αγώνας της χρονιάς με τις μεγαλύτερες ανατροπές. Από την 1η ειδική διαδρομή έως την 18η Ε.Δ οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid) ήταν επικεφαλής του αγώνα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja ( HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid) είχαν έξοδο, κατέληξαν σε ένα δένδρο και έμειναν θεατές.

Τις επόμενες ημέρες σχεδόν όλοι οι οδηγοί είχαν μικρές εξόδους αλλά όχι τίποτα σημαντικό. Μέχρι σήμερα το πρωί όλα πήγαιναν καλά. Η βροχή των περασμένων ημερών έκανε δύσκολη τη ζωή των οδηγών αφού οι ειδικές γλιστρούσαν. Σήμερα μέχρι και την Power Stage είχε ήλιο και οι ειδικές ήταν σε καλή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κακό για την ομάδα της Toyota ξεκίνησε με τους  Elfyn Evans- Scott Martin. Μόλις 200 μέτρα από την εκκίνηση της 19ης Ε.Δ σε μια αριστερή, ο Evans έχασε την πρόσφυση, χτύπησε σε κάτι δένδρα, επέστρεψε στο δρόμο αλλά πλέον χωρίς να μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

Ο Evans που ήταν ο διεκδικητής του φετινού πρωταθλήματος έκανε το καλύτερο δώρο στον Thierry Neuville που βρίσκεται επικεφαλής της βαθμολογίας.

Δεν πρόλαβε η αγωνιστική ομάδα να συνέλθει από την έξοδο του Evans και ένα δεύτερο κακό μαντάτο έφθασε στο στρατηγείο. Οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν επικεφαλής, στην ίδια Ε.Δ ( Laajavuori) βρέθηκαν μπροστά σε έναν βράχο -άγνωστο πως βρέθηκε  στο δρόμο- που έκανε το μεγαλύτερο κακό στον 23χρονο Φινλανδό που ετοιμαζόταν για την πρώτη νίκη στην καριέρα επι Φινλανδικού εδάφους.

 

Επτά χρόνια περίμενε για αυτή την νίκη. Δυστυχώς αυτό το απρόοπτο με τον βράχο του γκρέμισε τα όνειρα.

Ο Rovanpera με αυτή την έξοδό του έκανε με τη σειρά του το μεγαλύτερο δώρο στους Sebastien Ogier- Vincent Landais που βρίσκονταν 45,8 δευτερόλεπτα πίσω τους.

Κερδισμένοι είναι και οι Thierry Neuville και Adrien Fourmaux που ανέβηκαν από μια θέση.

Νικητές στο WRC2 ήταν οι Oliver Solberg  Elliott Edmondson ( Skoda Fabia RS)

Ο αγώνας στη Φινλανδία είχε 20 Ε.Δ συνολικού μήκους 305.69 km ( 1066.87 χλμ απλών διαδρομών και 1372.56 χιλιομέτρων σε σύνολο)

Τελική σειρά μετά την καρό σημαία

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης