Με την 6η θέση συμβιβάστηκε ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό του σκιφ, στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με επίδοση 7:02.05.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, αν και βρέθηκε στην 3η θέση στα 1.000 μέτρα, είδε τον Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος να τον προσπερνά στα 1.500, αλλά από 4ος εν τέλει πέρασε 6ος και τελευταίος τη γραμμή του τερματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Όλιβερ Τσάιντλερ (6:37.57), το ασημένιο ο Λευκορώσος Γιαουχένι Ζαλάτι (6:42.96) και το χάλκινο μετάλλιο ο Σάιμον Φαν Ντορπ (6:44.72) από την Ολλανδία.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας ήταν 4ος στα 500μ., με τον Γερμανό Όλιβερ Τσάιντλερ και τον Ολλανδό Σάιμον Φαν Ντορπ να είναι πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα, κι ενώ ο Νεοζηλανδός Τόμας Μάκιντος να βρίσκεται στην 3η θέση. Όμως, ο Ντούσκος ανέβασε ρυθμό, προσπέρασε τον Νεοζηλανδό και πέρασε ως 3ος τα 1.000 μέτρα του υγρού στίβου.

Ο Μάκιντος άντεξε, όμως, έκανε αντεπίθεση σ’ εκείνο το σημείο και στα 1.500 μέτρα είχε πάρει μικρή διαφορά από τον 4ο πλέον Ντούσκο. Και στα τελευταία 500 μέτρα, τόσο ο Στέφανος Ντούσκος όσο και ο Τόμας ΜακΙντος έμειναν από ανάσες για να τερματίσει τελευταίος ο Ντούσκος και προτελευταίος ο Νεοζηλανδός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον παγκόσμιο πρωταθλητή (2023 Βελιγράδι) και πρωταθλητή Ευρώπης (Σζέγκεντ 2024), Όλιβερ Τσάιντλερ, να κωπηλατεί την ίδια ώρα προς το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιό του, το οποίο αποδείχτηκε χρυσό κι ενώ δεν έχασε ποτέ την πρώτη θέση στη συγκλονιστική κούρσα του τελικού.

Αντιθέτως, το ασημένιο μετάλλιο απώλεσε ο Ολλανδός Σάιμον Φαν Ντορπ, αφού αν και ήταν 2ος σταθερά μέχρι και τα 1.500 μέτρα, είδε τον Λευκορώσο Γιαουχένι Ζαλάτι να κάνει τρομερό φίνις, να περνά τον έναν κωπηλάτη μετά τον άλλον, συμπεριλαμβανομένου και του Στέφανου Ντούσκου και να αναδεικνύεται εκείνος «ασημένιος» Ολυμπιονίκης. Ο Ολλανδός Σάιμον Φαν Ντορπ κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΔΑ ΣΤΟ ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Όλιβερ Τσάιντλερ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΧΡΥΣΟ

2. Γιαουχένι Ζαλάτι (ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ/Ουδέτερη σημαία) ΑΣΗΜΕΝΙΟ

3. Σάιμον Φαν Ντορπ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ) ΧΑΛΚΙΝΟ

4. Τιμ Μπράις (ΒΕΛΓΙΟ)

5. Τόμας Μάκιντος (ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ)

6. Στέφανος Ντούσκος (ΕΛΛΑΔΑ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης