«Μαζική ανταπόκριση αναμένεται σήμερα στο κάλεσμα της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για γενική απεργία κόντρα στην οικονομική πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση».

Στόχος της διαμαρτυρίας είναι να ακούσει η κυβέρνηση τη φωνή του κόσμου για ενίσχυση της απασχόλησης και διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Πάντως, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει με προσοχή τα μέτρα ασφαλείας, για να αποφύγει τυχόν έκτροπα, ιδιαίτερα μετά και τις παραινέσεις του Αλέκου Αλαβάνου «να γίνει πλατεία Tahrir το Σύνταγμα»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δικό του δράμα ζουν οι κάτοικοι της Λιβύης…Ο Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος δηλώνει πως δεν παραιτείται, γιατί δεν είναι πρωθυπουργός αλλά ηγέτης της επανάστασης, επιχειρεί με κάθε τρόπο να καταπνίξει την εξέγερση σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ οι ξένοι που ζουν στη Λιβύη, μεταξύ των οποίων και πάνω από τριακόσιοι Έλληνες, ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Δύο ελληνικά πλοία έχουν ήδη προσεγγίσει την περιοχή, ενώ ετοιμάζονται κι άλλα να μεταφέρουν όχι μόνο Έλληνες, αλλά όποιον ζητήσει βοήθεια μακριά από το μακελειό στη Βεγγάζη. Σε ετοιμότητα είναι και δύο C-130 αλλά με κατεστραμμένα τα αεροδρόμια δύσκολα θα φτάσουν στη Λιβύη».

Σε τέτοιο κόσμο που καθαγνίζεται από ευτυχία, τσίκνα και βρομιά, οι Έλληνες περιμένουν το Άγιο Πάσχα.
Και ενώ κανονικά θα έπρεπε να γαληνέψει η ψυχούλα τους από τη μυσταγωγία του δράματος του Θεανθρώπου, άρχισε να τους γοητεύει αιφνιδίως η ιδέα πως ίσως θα μπορούσαν να εξωθήσουν πρόσωπα και πράγματα σαν λόγχη, πως ίσως λέω θα ήταν δυνατόν να πάρουν σχήμα λαιμητόμου πάνω από ένοχους αυχένες, ότι θα μπορούσαν να υψωθούν σαν κυπαρίσσια σκοτεινοί, αν πεπρωμένα ανέφικτοι.

Αιφνιδίως τα πλήθη της 23ης Τετάρτης του Φλεβάρη 2011 πιάσανε τους εαυτούς τους – όλως αιφνιδίως – να γοητεύονται, να τους κάνει τρελούς η ιδέα όταν ίσως, λέω, θα ήταν δυνατόν να πάρουν μια απόχρωση τεφρού αμετάκλητου, σκιάζοντας κι αφανίζοντας το φως του ήλιου που τους είχε τόσο ανάψει και μεθύσει.
Η κρίση στη Λιβύη να εκτοξεύει τις τιμές του αργού πετρελαίου στα ύψη, ο Γιωργάκης να επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της και πως έρχονται και άλλα μέτρα και… ούτω καθεξής. Μένει να αναρωτιέται κανείς τι θα απογίνει το μυστικιστικό αεράκι του Επιταφίου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης