Οι δύο ηττημένοι της πρεμιέρας του 2ου ομίλου, στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των γυναικών, στη Λιλ, Αυστραλία και Καναδάς, έδιναν έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, με τα «καγκουρό» να… χαμογελούν στο τέλος, επικρατώντας με 70-65.

Η Αυστραλία, χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022 δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στον 4ο στην ίδια διοργάνωση Καναδά κι ενώ… προσπαθούσε ακόμη να συνέλθει από την ήττα… έκπληξη στην 1η αγωνιστική από τη Νιγηρία. Και η αλήθεια είναι πως η διαφορά των πέντε πόντων, με την οποία νίκησε τον Καναδά… είναι μικρή σε περίπτωση που χρειαστούν… κομπιουτεράκια για την πρόκριση στα προημιτελικά, σε περίπτωση ισοβαθμίας με Γαλλία και Νιγηρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, η νίκη της Αυστραλίας ήρθε χάρη στην πιεστική άμυνά της στα τρία τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου και στα τρία πρώτα της 4ης, όταν ο Καναδάς έμεινε χωρίς πόντο για έξι λεπτά.

Και βέβαια, η Σάμι Ουίτκομπ, με 19 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ήταν η MVP! Η Σάμι Ουίτκομπ διαμόρφωσε και το +12 (70-58), 1:08” πριν τη λήξη. Άξια συμπαραστάτριά της ήταν και η Στεφ Τάλμποτ, με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από πλευράς Καναδά που παραμένει χωρίς νίκη, μετά από δύο αγωνιστικές, η Μπρίτζετ Κάρλτον, είχε 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 38-32, 51-44, 70-65.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης