Το έντερο βασίζεται στη σωστή ισορροπία διαφορετικών βακτηρίων για την πέψη της τροφής που τρώμε και για την πρόληψη λοιμώξεων και φλεγμονών. Η υποβαθμισμένη υγεία του εντέρου μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, μειωμένη ανοσία, άγχος και ακόμη και κατάθλιψη. Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το έντερό μας υγιές; Ας ξεκινήσουμε με τις τροφές που επιλέγουμε να τρώμε.

Τα καλύτερα λαχανικά για ένα υγιές έντερο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φυτικές τροφές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που αυξάνουν τα ωφέλιμα βακτήρια, οπότε η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του συνολικού εντερικού περιβάλλοντος.

Η αύξηση της πρόσληψης λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βελτιώσει το εντερικό περιβάλλον. Παραδείγματα αποτελούν το σπανάκι, το σέσκουλο και το λάχανο, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των «φυλλωδών λαχανικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα φυλλώδη λαχανικά και η υγεία του εντέρου συνδέονται στενά. Πρώτον, έρευνες έχουν δείξει ότι τα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν ένα σάκχαρο που ονομάζεται σουλφοσουκτινικό οξύ. Η αύξηση του αριθμού των καλών βακτηρίων στο έντερο περιορίζει την ικανότητα των κακών βακτηρίων να πολλαπλασιάζονται και να εγκαθίστανται στο πεπτικό σύστημα.

Επιπλέον, τα πράσινα και κίτρινα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες, όπως προαναφέρθηκε, βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης