Ένας δημοσιογράφος των New York Times, ο Christiaan Triebert, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο «X» (πρώην Twitter) φωτογραφία του κτηρίου όπου πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, τα ξημερώματα της Τετάρτης, 31 Ιουλίου.

Στη φωτογραφία φαίνεται μέρος του κτηρίου να είναι καλυμμένο με πράσινο πλέγμα και από κάτω υπάρχουν συντρίμμια, τα οποία εικάζεται πως δημιουργήθηκαν ύστερα από το χτύπημα με τον πύραυλο που σκότωσε τον Χανίγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη φωτογραφία δημοσίευσε αρχικά η δημοσιογράφος Farnaz Fassihi στο Telegram, την οποία αποκάλυψε πως εξασφάλισε από Ιρανό αξιωματούχο. Ο Christiaan Triebert την αναδημοσίευσε ως ειδικός στον γεωεντοπισμό, καθώς αναλαμβάνει να επιβεβαιώνει οπτικό υλικό για λογαριασμό των New York Times.

Ο ίδιος δημοσίευσε στη συνέχεια μια δορυφορική φωτογραφία του ίδιου κτηρίου από τις 25 Ιουλίου, όπου δεν φαίνεται να υπάρχει το πράσινο κάλυμμα στον τέταρτο όροφο, στην ανατολική πλευρά του κτίσματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνάδει με το γεγονός ότι η φωτογραφία με το πράσινο πλέγμα και τα συντρίμμια είναι μεταγενέστερη.

Αυτό σημαίνει, ότι η βολή που σκότωσε τον Χανίγια ήταν υψηλής ακριβείας, πλήττοντας μόλις ένα μέρος του κτηρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης