Η Ιαπωνία σημείωσε την πρώτη νίκη της Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ Ανδρών του Παρισιού, επικρατώντας με 3-1 σετ της Αργεντινής και μπαίνοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ομάδα του Γάλλου εκλέκτορα των «Σαμουράι», Φιλίπ Μπλεν, προηγήθηκε με 2-0 (25-16, 25-22) αλλά η «Αλμπισελέστε» ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή της και μείωσε κατακτώντας το τρίτο σετ με 25-18.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίφνης, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Οι Ιάπωνες πήραν ένα μικρό προβάδισμα που κυμαινόταν πέριξ των δύο πόντων κι έφτασαν σε τριπλό match ball (24-21), αφού προηγουμένως οι Νοτιοαμερικανοί είχαν μειώσει στον πόντο (21-20).

Ο Φράνκι Μαρτίνες «έσβησε» το πρώτο match ball (24-22), ο Μπρούνο Λίμα το δεύτερο (24-23), αλλά ήρθε η επίθεση του Κέντο Μιγιαούρα (μπλοκ άουτ) να δώσει τη λύση στην ομάδα από τη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου.

Από τους νικητές κορυφαίες ήταν ο Γιούχι Νισίντα με 21 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Ραν Τακαχάσι (14), Ταΐσι Ονοντέρα (12) και Γιούκι Ισικάουα (11).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ομάδα του Μαρσέλο Μέντες, που δεν είχε επιθετικές λύσεις, προσπάθησε περισσότερο ο «γερόλυκος» Φακούντο Κόντε με 19 πόντους, ενώ ο επόμενος μοναδικός «διψήφιος» ήταν ο Μπρούνο Λίμα με 16.

Νωρίτερα η Πολωνία επικράτησε 3-2 της Βραζιλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης