Η μόλυνση των υδάτων στον Σηκουάνα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης των προηγούμενων ημερών δημιούργησε σοβαρό ζήτημα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Κι αυτό γιατί «φρέναρε» τη διεξαγωγή της κολύμβησης του τριάθλου. Τις προηγούμενες ημέρες, λόγω του προαναφερθέντος λόγου, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθούν προπονήσεις στον ποταμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις σε νεότερα τεστ που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα του νερού είναι κατάλληλη.

 

Έτσι το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε κανονικά το τρίαθλο γυναικών, με τη συγκεκριμένη εξέλιξη να φέρνει ανακούφιση στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι δαπάνηδαν περίπου 1,4 δισ. ευρώ (1,2 δισ. λίρες) σε ένα έργο ανάπλασης για να καταστεί ο Σηκουάνας ασφαλής για κολύμπι μετά από απαγόρευση 100 ετών.

Βέβαια έναν μόλις μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων είχε διαπιστωθεί ότι το επίπεδο του βακτηρίου Escherichia coli ήταν 10 φορές υψηλότερο από το αποδεκτό επίπεδο που επιβάλλουν οι αθλητικές ομοσπονδίες.

Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που διεξάγεται στον Σηκουάνα, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στην γαλλική πρωτεύουσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης