Η Γερμανία ήταν η νικήτρια στο σημερινό ματς κόντρα στην Ιαπωνία, επικρατώντας εύκολα με 37-26 (ημίχρονο: 21-10) στη 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ των ανδρών στο Παρίσι και ουσιαστικά εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη τετράδα και την είσοδό της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της «μάνσαφτ», μετά την επικράτηση της στην πρεμιέρα επί της Σουηδίας με 28-24. Πρώτος σκόρερ της Γερμανίας ήταν ο Ρενάρ Ούσινς με επτά γκολ, ενώ τον ακολούθησε ο Γιούρι Κνορ με άλλα έξι τέρματα.

Η Σλοβενία νίκησε την Κροατία, επικρατώντας, μετά από δυνατή μάχη, με 31-29 (ημίχρονο: 13-13) στη 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ των ανδρών στο Παρίσι και παρέμεινε «ζωντανή» για μια θέση στην πρώτη τετράδα και την είσοδό της στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από την Ισπανία (25-22). Η Κροατία μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα επί της Ιαπωνίας (30-29), γνώρισε την πρώτη ήττα της, αλλά παραμένει στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Πρώτος σκόρερ και μεγάλος πρωταγωνιστής της Σλοβενίας ήταν Γιανγκ Μπλαζ με οκτώ γκολ στο ενεργητικό του, ενώ άλλα τόσα τέρματα σημείωσε και ο Αλεκ Βλακχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νίκη για την Δανία, 30-27 την Αίγυπτο

Εν τω μεταξύ, η Δανία πήρε το ντέρμπι κορυφής με την Αίγυπτο για τον Β΄ όμιλο στο ανδρικό τουρνουά χάντμπολ των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι» 2024. Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν με 30-27, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, και πανηγύρισαν το «2 στα 2» στο γκρουπ, την ώρα που η Αίγυπτος γνώρισε την πρώτη ήττα της στον όμιλο. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες τέσσερις ομάδες του γκρουπ προκρίνονται στους προημιτελικούς.

Η Δανία έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή της στο α΄ μέρος, η λήξη του οποίου την βρήκε να προηγείται 19-9. Από την πλευρά της, η Αίγυπτος έκανε υπερπροσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο για να «γυρίσει» το ματς και μείωσε σε 29-26, 1:47 πριν τη λήξη, αλλά δεν είχε πλέον άλλο χρόνο στη διάθεσή της για κάτι περισσότερο…

Ματίας Γκίντσελ και Τόμας Άρνολντσεν πέτυχαν από οκτώ γκολ για τους νικητές, ενώ πρώτοι σκόρερ της Αιγύπτου ήταν οι Γιαχιά Ομάρ, Σεΐφ Αλντεραά και Αχμέντ Αντέλ με πέντε τέρματα έκαστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης