Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται συνεχώς στην Περιφέρεια της Κρήτης με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών καθώς επίσης, σύμφωνα με τους αρμόδιους της Τροχαίας στο νησί, την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.017 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.192 παραβάσεις κατά το διάστημα από 21.07 έως και 27.07 και οι παραβάσεις αφορούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπερβολική Ταχύτητα 167, μη χρήση προστατευτικού κράνους 369, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 130, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 109, στέρηση ικανότητας άδειας οδήγησης 251, χρήση κινητού τηλεφώνου 68, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 79, αντικανονικό προσπέρασμα 54, αντικανονικοί ελιγμοί 118, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 45, λοιπές παραβάσεις 1.802.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, τονίζουν οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης υπενθυμίζοντας ότι, η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Συλλήψεις για όπλα και κλοπές

Επίσης στα Χανιά, συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπές με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου-Σελίνου μετά από έρευνα να εξιχνιάζουν συνολικά 4 περιπτώσεις κλοπών. Ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει χρήματα, κινητά τηλέφωνα που διαπράχτηκαν το χρονικό διάστημα από 20.07.2024 έως 27.07.2024 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Ο δράστης εισήλθε μεταμεσονύκτιες ώρες σε δυο διαμερίσματα πολυκατοικίας και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ, ενώ από παραλίες είχε κλέψει τα κινητά τηλέφωνα από έναν αλλοδαπό και έναν ημεδαπό στις 20 και 24 Ιουλίου. Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εντοπίστηκε χθες το πρωί στα Χανιά κατά το χρόνο αποβίβασης του από λεωφορείο και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.790 ευρώ και οι δυο συσκευές κινητών τηλεφώνων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου -Σελίνου.

Σε άλλη υπόθεση, στο Ηράκλειο, συνελήφθη Έλληνας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς, όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του και βρήκαν 31 κάλυκες προερχόμενοι από άσκοπους πυροβολισμούς. Επίσης κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 415 φυσίγγια και 3 γεμιστήρες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Για όμοια περίπτωση στο Ηράκλειο, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης επίσης Έλληνας κατηγορούμενος για όπλα. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 61 φυσίγγια και 12 γεμιστήρες διαφόρων τύπων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Τέλος, συνελήφθη, σε περιοχή του Δήμου Σητείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, Έλληνας κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων. Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου, ο συλληφθείς σε αγροτική περιοχή ιδιοκτησίας του, διατηρούσε έξι σκυλιά χωρίς να πληροί τους κανόνες ευζωίας αυτών με συνέπεια την παθητική κακοποίηση τους. Βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα με την προανάκριση να διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης