Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντούσαν Μάντιτς, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ στο τέταρτο οκτάλεπτο και συνολικά επτά στον αγώνα, η Σερβία ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο ανδρικό τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Η ομάδα του Ούρος Στεφάνοβιτς επιβλήθηκε 16-15 της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής για τον Β΄ όμιλο, και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα, η οποία χαρίζει το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δείχνει το τελικό σκορ, ήταν ένας αγώνας… «run ‘n gun», στον οποίο πρωταγωνίστησαν οι επιθέσεις των ομάδων. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν 11-8, 3:18 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, αλλά οι Ασιάτες δεν παρέδωσαν τα όπλα και ισοφάρισαν 12-12 λίγο μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Με τρία γκολ του Μάντιτς οι «πλάβι» προηγήθηκαν 15-13, αλλά Οκάουα και Ινάμπα διαμόρφωσαν το 15-15, 1:53 πριν τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια, όμως, ο Μάντιτς έβαλε εκ νέου τη Σερβία μπροστά στο σκορ, με το 16-15 να διατηρείται ως το τέλος και τους Βαλκάνιους να μπαίνουν με το… δεξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-4, 5-3, 4-4.

Τα γκολ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σερβία: Μάντιτς 7, Ντέντοβιτς 2, Νίκολα Γιάκσιτς 2, Βίκτορ Ράσοβιτς 2, Στραχίνια Ράσοβιτς, Ντράσοβιτς, Βίτσο.

Ιαπωνία: Ινάμπα 6, Οκάουα 3, Αντάτσι 2, Σουζούκι 2, Γουατανάμπε, Τακάτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης