Το βράδυ της Κυριακής (28/07, 22:00, ΕΡΤ Sports 1) ο Παναγιώτης Γκιώνης μπαίνει στα αγωνιστικά τραπέζια του Παρισιού και γράφει ιστορία. Στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Ολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης αρχίζει την προσπάθειά του από τον 1ο γύρο του απλού και συμπληρώνει έξι σερί συμμετοχές στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.

Εισέρχεται στο ιδιαίτερο κλαμπ των μόλις τεσσάρων Ελλήνων αθλητών με τις περισσότερες παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γίνεται ο πινγκπονίστας με τις πιο πολλές στη χώρα και φτάνει στη δεύτερη σειρά του σχετικού πίνακα με τους εκπροσώπους του αθλήματος παγκοσμίως (πέντε αθλητές και μία αθλήτρια θα έχουν από επτά)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίπλα στους σημαντικούς αριθμούς βεβαίως, υπάρχει η φιλοδοξία για δυνατό φινάλε στον θεσμό, όπως ο ίδιος έχει τονίσει. Ο Γκιώνης κυνηγά ξανά τον πόθο της 16άδας και στον γύρο των «64» το πρώτο του εμπόδιο είναι ο Λι Έντουαρντ από τον Καναδά. Ο αγώνας αρχίζει στις 22:00 ώρα Ελλάδας (21:00 τοπική), διεξάγεται στο τραπέζι 4 και μεταδίδεται ζωντανά από το διαδικτυακό ΕΡΤSports 1 με σχολιασμό από τον πρώην πρωταθλητή μας Κώστα Λαγογιάννη.

Η σχετική ενημέρωση από την ΕΡΤ ανέφερε αρχικά ότι το ματς θα μετέδιδε η ΕΡΤ 3. Το βράδυ έγινε αλλαγή για το αθλητικό της κανάλι στο ίντερνετ, αλλά όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις διοργανώσεις μπορεί να υπάρξει και νέα διαφοροποίηση…

Στην τεχνική καθοδήγηση του θρυλικού πρωταθλητή μας ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που μετέχει στους 4ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του κι επίσης γίνεται ο πρώτος Έλληνας στο άθλημα με αυτόν τον αριθμό. Επίσης πολύ σημαντική παρουσία στο πλευρό του Γκιώνη ο συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είναι στο Παρίσι ως βοηθός προπόνησης και φυσιοθεραπευτής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ολυμπιακό τουρνουά άρχισε το Σάββατο (27/07) το μεσημέρι στο South Paris Arena 4, θα διαρκέσει μέχρι τις 10/08 και συγκεντρώνει 172 αθλητές και αθλήτριες από 60 χώρες. Οι 92 από αυτούς κάνουν ντεμπούτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρώτη συμμετοχή και για τον 22άχρονο Λι Έντουαρντ, ο οποίος είναι νούμερο 22 του τουρνουά, έχει πολλές διακρίσεις σε επίπεδο Παναμερικανικών αγώνων και συναντά πρώτη φορά τον Γκιώνη.

«Δεν τον γνωρίζουμε καλά τον Καναδό, γι’ αυτό τον παρακολουθούμε σε βίντεο και ρωτάμε και άλλα άτομα, που έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα. Εκτιμάμε ότι δεν πρέπει να είναι τόσο αποδοτικός απέναντι στην άμυνα, όμως για να βρίσκεται στο νούμερο 37 της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι καλός παίκτης. Θέλει προσοχή έτσι κι αλλιώς, καθώς μιλάμε για πρώτο αγώνα και πιστεύω ότι αν εμφανιστώ καλά προετοιμασμένος θα το ξεπεράσω το εμπόδιο», τόνισε ο Γκιώνης (Νο 56) εν όψει της πρεμιέρας του στο Παρίσι και συμπλήρωσε: «Πηγαίνω αγώνα με αγώνα. Δεν θέλω να προτρέχει η σκέψη. Αν πάρω τη νίκη θα ασχοληθώ με το επόμενο ματς, στο οποίο θα πρέπει να περιμένω για να μάθω αντίπαλο, καθώς ο Κορεάτης ο Τσο, αγωνίζεται νωρίτερα με αθλητή, που έρχεται από τα προκριματικά. Ελπίζω να κάνω την κατάλληλη αρχή, να βγάλω στο τραπέζι την καλή προετοιμασία, που έχω κάνει και βλέπουμε για τη συνέχεια».

Από τα πρώτα 16 φαβορί στο ταμπλό ο Γκιώνης σε περίπτωση νίκης είναι πιθανό να συναντήσει τον Κορεάτη Τσο Νταεσόνγκ. Ο τελευταίος έμαθε αντίπαλο στον 1ο γύρο και θα είναι αύριο το πρωί ο Αμερικανός Κανάκ Τζα, ο οποίος σήμερα στα προκριματικά επιβλήθηκε του Μολδαβού Βλάντισλαβ Ούρσου με 4-0 σετ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης