Στο 2-2 έμειναν ο Ολυμπιακός και η Αλ Καντσία από τη Σαουδική Αραβία στο τρίτο φιλικό των Πειραιωτών επί ολλανδικού εδάφους, με τους Πειραιώτες να δείχνουν καλή εικόνα κυρίως στο πρώτο 45λεπτο.

Στο ματς που διεξήχθη στο Τιλ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Τσικίνιο στο 17’, όμως η ομάδα του (πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού) Μίτσελ κατάφερε να «γυρίσει» το ματς με τα τέρματα των Κικιόνες (35’) και Ομπαμεγιάνγκ (47’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 88’ με αυτογκόλ του Χακ έπειτα από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Ροντινέι. Οι Πειραιώτες θα ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην Ολλανδία όπου πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους το Σάββατο (27/7) στο φιλικό που θα δώσουν με την ολλανδική Ναϊμέγκεν (16:30).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε μία ανάμεικτη ενδεκάδα χρησιμοποιώντας ξανά πολλούς απ’ τους «μικρούς» που κατέκτησαν το Youth League πριν από λίγους μήνες.

Στο 16’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή του με τον Μασούρα να πλασάρει λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ορτέγκα πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και βρήκε με τη μία στη μικρή περιοχή τον Τσικίνιο, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 28’ ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν ξανά ο Ορτέγκα γύρισε στην «καρδιά» της περιοχής κι ο Μασούρας έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Καστέλς απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 35’ ο Άμπι σε δύο προσπάθειές του δεν μπορεί να απομακρύνει την μπάλα, αυτή πήρε ύψος κι ο Κουινιόνες με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έκανε το 1-1.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Αλ Καντσία, «κρέμασε» τον Καστέλς, αλλά η μπάλα έσκασε μπροστά από την εστία και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βέλγου γκολκίπερ.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Μίτσελ πήρε προβάδισμα με σκόρερ τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ορτέγκα, πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη κι έκανε με πλασέ το 2-1.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 61’ όταν από πανέξυπνη μπαλιά του Μπιέ, ο Τσικίνιο πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά τελευταία στιγμή τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της σαουδαραβικής ομάδας.

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό, όταν από πολύ ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα του Ροντινέι, ο Χακ έστειλε την μπάλα άθελά του στο βάθος της εστίας του Καστέλς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπότης (46’ Πασχαλάκης), Κοστίνια (75′ Ροντινέι), Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα (75’ Αποστολόπουλος), Ντόι (90’+2′ Μπακούλας), Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μασούρας (64’ Παπακανέλλος), Μπιέλ, Κωστούλας (64’ Ζέλσον Μαρτίνς).

ΑΛ ΚΑΝΤΣΙΑ (Μίτσελ): Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αμπού, Αλσαμάτ, Χασούν, Καρίλο, Κασέμ, Αλκατάνι, Κουινόνες, Ομπαμεγιάνγκ. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Χασούν, ΑΑλ Νατάρ, Αλ Λαΐφ, Χακ.

Χειραψία Μασούρα-Ομπαμεγιάνγκ

 

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, Μίτσελ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης