Μεγάλη οικολογική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα ανοικτά της Μανίλας, μετά από βύθιση δεξαμενόπλοιου, που μετέφερε 1,4 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου. Ένας άνθρωπος αγνοείται ενώ 16 έχουν διασωθεί από το δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Φιλιππίνων που βυθίστηκε σήμερα Πέμπτη (25/7) ανοικτά της Μανίλας. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως βρίσκονται αντιμέτωπες με άμεσο κίνδυνο για τεράστια οικολογική καταστροφή.

Οι ισχυροί άνεμοι και τα πελώρια κύματα δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων ενώ ήδη έχει εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα με τις αρχές να επισημαίνουν ότι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να στείλουν συνεργεία για να εκτιμήσουν την εικόνα της ρύπανσης από πετρέλαιο, πολύ περισσότερο να προχωρήσουν στις πρώτες ενέργειες για τον περιορισμό της ρύπανσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ναυάγιο, έγινε περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Λιμάι, απέναντι στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, στον Κόλπο της Μανίλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών των Φιλιππίνων, Χάιμε Μπαουτίστα, «μπορέσαμε να διασώσουμε τα 16 από τα 17 μέλη του πληρώματος, το ένα αγνοείται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης