Δυνάμεις ασφαλείας που προσκείμενες στον Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, επιτέθηκαν σήμερα σε αντικυβερνητικούς πολιτοφυλακές στην πόλη Μιζουράτα και σκότωσαν αρκετούς ανθρώπους, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.

Ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι μονάδα παραστρατιωτικής δύναμης που ελέγχεται από έναν από τους γιους του Καντάφι, τον Χάμις, επιτέθηκε στους αντικυβερνητικούς κοντά στο αεροδρόμιο της Μιζουράτα, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το απόσπασμα του Χάμις εξαπέλυσε βίαιη επίθεση εναντίον διαδηλωτών κοντά στο αεροδρόμιο σήμερα το πρωί γύρω στις 10:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). Το απόσπασμα αυτό κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την περιοχή, αλλά εξακολουθούμε να προσπαθούμε να το απωθήσουμε», προσέθεσε. «Αυτήν τη στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν συγκρούσεις», σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος προσέθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χλμ. από το κέντρο της Μιζουράτα, το οποίο έχει περάσει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών εδώ και αρκετές ημέρες, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «στο κέντρο της πόλης δεν γίνεται τίποτε, επικρατεί ηρεμία».

Παράλληλα ο επικεφαλής της ασφάλειας στη Βεγγάζη, που βρίσκεται στην βορειοανατολική Λιβύη, παραιτήθηκε σήμερα και ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, όπως μετέδωσε το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άλι Χουουέιντι παρουσιάζεται σε ερασιτεχνικό βίντεο στο οποίο ανακοινώνει την παραίτησή του και καταδικάζει τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Καντάφι κατά των διαδηλωτών στη Βεγγάζη. Στο μεταξύ αρκετές μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος παραιτήθηκε, έχουν στραφεί κατά του Καντάφι και έχουν ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό των διαδηλωτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης