Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτηρίου στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Αν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, λόγω του έντονου καπνού οι πυροσβέστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό πάνω από 10 ατόμων.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική λόγω των καπνών. Oι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο καθώς η κατάσβεση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν υποστεί ζημιές ενώ οι κάτοικοι λόγω των πυκνών καπνών είχαν βγει στα μπαλκόνια τους.

Οι πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν υπό αντίξοες πραγματικά συνθήκες, φορώντας ειδικές ασφυξιογόνες μάσκες και στολές πυροπροστασίας, κατεβαίνουν κάτω στο υπόγειο για μερικά λεπτά της ώρας, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν και οι ίδιοι παραπάνω. Επιχειρούν, ρίχνουν νερό ενώ έχουν και μπιτόνια με επιβραδυντικό αφρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης