Σκηνικό που θύμισε πόλεμο, στήθηκε στα Ζωνιανά σήμερα το πρωί, στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Σήμερα λίγο μετά τις 5 το πρωί, δεκάδες αστυνομικοί από διάφορα Τμήματα (ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, Δίωξη Ναρκωτικών κ.α.) του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, πραγματοποίησαν μια τεράστια στοχευμένη επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με «θερμόαιμους» Ζωνιανούς!

Το 4Χ4

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πέραν από τις ύβρεις και τις απειλές, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά σε βάρος των ένστολων. Μάλιστα ένας εξ αυτών, μπήκε στο μαύρο 4Χ4 του, το οποίο ήταν χωρίς πινακίδες και είχε φιμέ τζάμια και επιχείρησε να εμβολίσει μια διμοιρία, την ώρα που ήταν πεζή. Αφού μάρσαρε με το αυτοκίνητο, ανέπτυξε ταχύτητα και πήγε να πέσει πάνω στους αστυνομικούς. Εκείνοι βλέποντας το όχημα, έκαναν στην άκρη, καταφέρνοντας να χτυπήσουν το 4Χ4 με τα γκλόμπς τους. Ενώ αμέσως μετά απάντησαν στην κίνηση του «καπετάνιου» με ρίψη δακρυγόνων.

Οι καμπάνες και οι ριπές

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της ώρας που έγινε η επιχείρηση, οι Ζωνιανοί πιάστηκαν στον ύπνο. Όταν όμως ξεκίνησε η επιχείρηση, κυριολεκτικά σήμανε συναγερμός. Κάποιος πήγε στην εκκλησία του χωριού και άρχισε να χτυπά την καμπάνα για να ειδοποιήσει τους συγχωριανούς του. Ενώ λίγο μετά από διάφορα σημεία του χωριού, ακούγοντας ριπές από καλάσνικοφ, σε μια προσπάθεια – προφανώς – ορισμένων να τρομάξουν τους αστυνομικούς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέτρες και… γλάστρες

Και δεν έμειναν εκεί οι «καπετάνιοι», αλλά προσπάθησαν να τραυματίσουν τους αστυνομικούς με διάφορους τρόπους. Άλλοι πετούσαν πέτρες και άλλοι είχαν βγει στα μπαλκόνια και πετούσαν από μπουκάλια μέχρι… γλάστρες. Ενώ φυσικά οι βρισιές «έπεφταν σύννεφο». Ήταν δε τέτοια η ένταση των περιστατικών, ώστε σε 15 μόλις λεπτά είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί είχαν ελέγξει δύο σπίτια, στα οποία και είχαν στοχεύσει, έχοντας κάνει τις συλλήψεις, αλλά και το ξερίζωμα των δενδρυλλίων από τις αυλές των σπιτιών! Δενδρύλλια που κυριολεκτικά ήταν… δέντρα, καθώς ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.

Μετά το τέλος της επιχείρησης, οι πάνοπλες ομάδες της Αστυνομίας αποχώρησαν, υπό την εποπτεία των drones που πετούσαν ως και την ολοκλήρωση της, καθώς υπηρχε ανησυχία, για ενδεχόμενο γενικό ξεσηκωμό του χωριού, με απρόβλεπτες – σε αυτή την περίπτωση – συνέπειες.

Για την επιχείρηση είχαμε και την έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο. Κατασχεθήκαν συνολικά 17 δενδρύλλια κάνναβης

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων και ερευνών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης και στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου ,σήμερα (24.07.2024) πρωινές ώρες οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (73χρονος και 51χρονος) κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, Μεσσαράς, Χανίων και Λασιθίου της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου .

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες δύο ημεδαπών όπου σε χώρους περιμετρικά των οικιών, εντοπίσθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης .

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης», καταλήγει η σχετική ανακοινωση.

Πηγή: newshub.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης