Ο Μπλεκ, ο Ξανθός Γίγας των κόμικς, δημιουργήθηκε από την ομάδα EsseGesse το 1954, για λογαριασμό των εκδόσεων Dardo, και πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες στη γειτονική Ιταλία, αλλά και στη χώρα μας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά, με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις – νούμερο εξωπραγματικό για την εποχή.

Ο καλόκαρδος και γιγαντόσωμος κυνηγός, αρχηγός των πατριωτών, μάχεται, μαζί με τον πάντα πεινασμένο αλλά ιδιοφυή, Καθηγητή Μυστήριο, και τον νεαρό Ρόντι («αμαθέστατον παιδάριο», όπως τον αποκαλεί συχνά ο καθηγητής), ενάντια στους Άγγλους κατακτητές, για την απελευθέρωση της πατρίδας τους, της Αμερικής, στην διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης (1775-1783). Εβδομήντα χρόνια μετά, οι περιπέτειες της ασυνήθιστης αυτής τριάδας, συνεχίζουν να συγκινούν και να διασκεδάζουν τους αναγνώστες. Αυτό ελπίζουμε να πετύχουμε και για εσάς με αυτή τη νέα σειρά του Μπλεκ, μέσα από μια επιλογή των καλύτερων ιστοριών του αγαπημένου μας ήρωα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας σατανικός κακοποιός τρομοκρατεί τις περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Αυτοαποκαλείται «Νυχτερίδα» και αφήνει το σημάδι του σε όποιον χτυπά με τη γροθιά του. Στην ιστορία μας, η Νυχτερίδα και η συμμορία του βάζουν στο στόχαστρο τον Μπλεκ και τους φίλους του, τον Καθηγητή Μυστήριο και τον Ρόντι. Θα καταφέρει ο Ξανθός Γίγας να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα της Νυχτερίδας προτού να είναι πολύ αργά;

Η ιστορία «Η Συμμορία Της Νυχτερίδας» πρόκειται για μια από τις πιο κλασικές και φημισμένες περιπέτειες του ήρωα, γεμάτη με άφθονη δράση, χιούμορ και ανατροπές, δημιουργημένη από την καλλιτεχνική ομάδα (που δημιούργησε και τον Μπλεκ) των EsseGesse. Η Νυχτερίδα αντιμετώπισε τον Μπλεκ σε μια ιστορία 21 τευχών σε μορφή στριπ που εκδόθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 23 Φεβρουαρίου του 1957, στο Collana Freccia Serie VI.

Στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε το 1970 στα τεύχη #59-72 του εβδομαδιαίου Μπλεκ, με πολλά καρέ και κείμενα να κόπηκαν για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της έκδοσης. Και οι 224 σελίδες, ή αν προτιμάτε 672 στριπ, δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζεμένες σε έναν τόμο, με νέα μετάφραση και νέο χρωματισμό, αλλά και με πιστότητα στο πρωτότυπο – όπως θα έπρεπε να είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σενάριο & Σχέδιο: EsseGesse

Σελίδες: 236 | Μέγεθος: 17 Χ 24 | Έγχρωμο

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.mikrosiros.gr/blek-gn-2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης