Η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια, των κάθε λογής επιτήδειων επιχειρηματιών, εις βάρος των ξένων κυρίως τουριστών στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, συνεχίζεται ακάθεκτη, όπως αποδεικνύεται από τις καθημερινές καταγγελίες. Η κατάσταση με τις υπερβολικές χρεώσεις για τις παροχές κάθε είδους, ακόμη και για ένα ποτό, φθάνει τα όρια της υπερβολής, προκαλώντας όπως είναι φυσικό τη δίκαιη αγανάκτηση τους.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο βίντεο στο Tiktok, όπου μια τουρίστρια περιγράφει το υπερβολικό ποσό που της ζητήθηκε για ένα ποτό, σε διαφορετικά παραλιακά μαγαζιά της Μυκόνου. Αγανακτισμένη περιγράφει αυτα που βίωσε, προτρέποντα όσους δουν το βίντεο να μην επισκεφθούν τη Μύκονο, αλλά να προτιμήσουν την Ύδρα που έχει πιο λογικές τιμές για το ίδιο ακριβώς είδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν σκέφτεστε να πάτε στη Μύκονο μόνη σας, σας προτρέπω να μην το κάνετε. Ήμουν στη Μύκονο και πήγα για να πάρω ένα ποτό. Ήταν 5:30 το απόγευμα και ήθελα να απολαύσω το ηλιοβασίλεμα. Στο πρώτο μπαρ που πήγα κοντά στη θάλασσα, για να πιω ένα ποτό πριν βγω για βραδινό με φίλους, πήγα να καθίσω κι ενώ υπήρχαν πολλές άδειες θέσεις,  μου ζήτησαν 100 ευρώ για να πιάσω τραπέζι. Τους είπα περιμένετε από ένα άτομο να ξοδέψει 100 ευρώ για ποτά; Μου απάντησαν ότι αυτοί είναι οι κανονισμοί.

Πήγα στο επόμενο μαγαζί που ήταν τελείως άδειο, εκτός από ένα ζευγάρι που καθόταν και τους είπα θέλω ένα ποτό. Με ρώτησαν αν έχω κάνει κράτηση και αν είμαι μόνη μου ή με παρέα. Όταν είπα πως είμαι μόνη μου, και τους ρώτησα ποια είναι η διαφορά αν θα είχα και δεύτερο άτομο μαζί, μου είπαν πως έπρεπε να έχω κάνει κράτηση για να καθίσω. Και στο επόμενο μέρος που πήγα ήταν πάλι πολύ ακριβά. Έτσι θα σας πρότεινα αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα, να πάτε στην Ύδρα, είναι ένα όμορφο μέρος χωρίς αυτοκίνητα, το φαγητό είναι θαυμάσιο κι ένα γνωστό μπουκάλι κρασί κοστίζει  80 ευρώ. Το ίδιο ακριβώς  μπουκάλι κρασί, στη Μύκονο κοστίζει 180 ευρώ. Σκεφτείτε το. Η Μύκονος δεν είναι ένα μέρος για να ταξιδέψετε μόνη σας. Ξεχάστε το. Βγάλτε την από τη λίστα σας. Δεν αξίζει τον κόπο».

Το επόμενο βίντεο είναι γυρισμένο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 15 Ιουλίου, απ’ όπου εικονίζονται τα άδεια από κόσμο πλοία με προορισμό την Κέρκυρα, με ένα επιχειρηματία του τουριστικού κλάδου να βρίσκεται σε απόγνωση και να μιλάει για τον σχεδόν ανύπαρκτο τουρισμό την τρέχουσα περίοδο στο νησί των Φαιάκων, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό Τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα επιχειρηματίες και ξενοδόχοι από την Σαντορίνη που μίλησαν με τη «Ζούγκλα» κατήγγειλαν ότι η ίδια κατάσταση με τις υπέρογκες τιμές συμβαίνει και στο νησί τους, αποθαρρύνοντας έτσι τους τουρίστες, να το επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον.

Αλήθεια, τι λένε και κυρίως τι κάνουν οι αρμόδιοι για όλα αυτά; Προς το παρόν δείχνουν ανίκανοι ή απρόθυμοι να παρέμβουν, για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, που δυσφημούν τον τουρισμό μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης