Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας ο οποίος δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιπολίας, στο Σουφλί.

Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, έλαβε χώρα γύρω στις 18:20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7) σε περιπολία που πραγματοποιούσαν συνοριοφύλακες στην περιοχή σε μια επιχείρηση αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια σφαίρα βρήκε τον συνοριοφύλακα, ηλικίας 56 ετών, στο κάτω μέρος της κοιλιάς προκαλώντας του διαμπερές τραύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο 56χρονος κατάγεται από το Σουφλί και είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συνάδελφοί του δεν πανικοβλήθηκαν και τον μετέφεραν στο Σουφλί όπου με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή ο 56χρονος βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης φροντίδας και μέχρι το μεσημέρι θα δει και την οικογένειά του.

Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα και μίλησα στο Open δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία εξετάζει τις κάμερες που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού για να δουν εάν τυχόν έχουν καταγράψει τον πυροβολισμό και από που προήλθε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ζούγκλας» από τοπικές πηγές τα πυρά είναι πιθανό να προήλθαν από την Τουρκική Χωροφυλακή (Türk Jandarması) η οποία αποτελεί κλάδο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπεύθυνο για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης σε περιοχές που δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Ένας ακόμη σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι τα πυρά να προήλθαν από διακινητή μεταναστών, καθώς το περιστατικό συνέβη όταν διακινητές επιχείρησαν να προωθήσουν μετανάστες από περιοχή με πυκνή βλάστηση στο Σουφλί και οι συνοριοφύλακες τους απέτρεψαν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης