Η υποδοχή μου στο «Ελ. Βενιζέλος» όταν έφτασα από την Αλβανία ήταν συγκινητική, τόνισε ο Φρέντη Μπελέρης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου (20/7) στην ΕΡΤ. «Ασφαλώς με υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός αυτό με κάνει περήφανο και με γεμίζει με ευθύνη για να ανταποκριθώ στο έργο μου» επεσήμανε.

Στις Βρυξέλλες όλοι είχαν μια καλή κουβέντα να πουν και διευκολύναν όλη την παρουσία μου εκεί, ανέφερε σε άλλο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει αίτημα να αποφυλακιστώ με τα 2/3 της ποινής όπως ο κάθε κρατούμενος στην Αλβανία, έχω εκτίσει τα 2/3, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αλβανικό δικαστήριο να αποφασίσει να βγω, αλλιώς στα μέσα Οκτωβρίου οπότε και λήγει η ποινή, απάντησε σε ερώτηση για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

«Θεωρώ ότι η άδεια που μου δόθηκε είναι μία κίνηση αποκλιμάκωσης, αλλά δεν ξέρω τη συνέχεια», είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μπελέρης.

«Οι προτεραιότητες μου είναι να μάθω τις αρμοδιότητες ενός ευρωβουλευτή, θα ασχοληθώ με το να φωτίσω τα προβλήματα που έχουν τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αλλά θέλω να ασχοληθώ με όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας», επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποτέ δεν ήταν στόχος μου να πολιτευτώ στην Ελλάδα», είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μπελέρης. «Δυστυχώς αυτές οι πραξικοπηματικές ενέργειες μας ανάγκασαν να έχουμε μία απάντηση. Η απάντηση νομίζω ήταν η πιο κατάλληλη. Ένα θέμα που ήθελαν να το κάνουν διμερές οι αλβανικές αρχές με την κίνησή του ο πρωθυπουργός το έκανε ευρωπαϊκό κι έτσι κανείς πια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ευρώπη χωρίς να γίνεται σεβαστό το κράτος Δικαίου, το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να υπάρξει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης