Συνελήφθη 84χρονος στην περιοχή της Ημαθίας, ύστερα από καταγγελία ότι έδεσε ένα μεγαλόσωμο σκυλί στο αγροτικό του αυτοκίνητο και το έσερνε εν κινήσει.

Περαστικός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την συγκεκριμένη ενέργεια, αναρτώντας το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με βάση το υλικό αυτό ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, σε συνέχεια της οποίας ο ηλικιωμένος συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Βέροιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Από το υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν προκύπτει εάν το σκυλί ήταν εν ζωή ή νεκρό, κάτι που θα προκύψει από την κτηνιατρική εξέταση. Ο 84χρονος, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το ζώο ήταν ιδιοκτησίας του κι ότι το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί, οπότε αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε, υποδεικνύοντας στις Αρχές το μέρος αυτό.

Να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος έχει βεβαρυμμένο  παρελθόν, καθώς του είχε αφαιρεθεί σκυλί που είχε στην ιδιοκτησία του, επειδή το κακοποιούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υιοθετούσε ζώα και τα κακοποιούσε»

Η εθελόντρια για τα ζώα Γιάννα Καραγιαννάκη η οποία ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τον εισαγγελέα για το συμβάν, μίλησε στην «Ζούγκλα» για το βεβαρυμμένο παρελθόν του ηλικιωμένου λέγοντας: «Ο ίδιος άνδρας πριν 7 χρόνια είχε υιοθετήσει σκύλο από το Δημοτικό Καταφύγιο Ζώων Βέροιας. Ωστόσο, έπειτα από λίγο καιρό διαπιστώθηκε πως είχε το ζώο δεμένο με χοντρή αλυσίδα σε μαντρί, κάτω από τον ήλιο, σε άθλιες συνθήκες. Το ζώο ήταν φανερά υποσιτισμένο και τότε με παρέμβαση του εισαγγελέα καταφέραμε να το πάρουμε πίσω. Μάλιστα, το 2022 είχε πάει ξανά να υιοθετήσει ζώο ωστόσο δεν του το έδωσαν». 

Όπως ανέφερε η κ. Καραγιαννάκη, ο ηλικιωμένος ισχυρίζεται ότι ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός, καθώς είχε δηλητηριαστεί, ωστόσο αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή για να διαλευκανθεί.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης