Ο Νίκος Καραβάνος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U17 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κι έφερε στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε έως τον τελικό, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις. Ο παλαιστής από το Ρέθυμνο, έγραψε ταυτόχρονα Ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ρεθυμνιώτης αθλητής που ζει και γυμνάζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που έφερε μία τέτοια επιτυχία.

Ο Καραβάνος δεν έκρυψε την χαρά για την τεράστια επιτυχία και παραδέχθηκε ότι αυτό το ταξίδι δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Τόνισε ότι το ασημένιο μετάλλιο του άνοιξε την όρεξη και πλέον ετοιμάζεται για τις νέες προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Καραβάνου

-Νίκο συγχαρητήρια! Κατέκτησες το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πως βίωσες εσύ αυτή τη μοναδική εμπειρία;

«Ειλικρινά νιώθω ευλογημένος. Το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με έχει κάνει να αισθάνομαι χαρούμενος! Το συναίσθημα μίας τέτοιας επιτυχίας και το χαμόγελο που βλέπεις των αγαπημένων σου προσώπων δεν περιγράφεται. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Ήταν ένα μοναδικό ταξίδι που θα το θυμάμαι για πάντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πίστευες ότι θα μπορούσες να φτάσεις σε μία τόσο μεγάλη διάκριση;

«Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα. Ένιωθα εδώ και καιρό έτοιμος και γενικότερα πιστεύω σε εμένα. Όταν πας στον αγώνα σε διακατέχει μερικές φορές το άγχος. Νιώθεις μία ανασφάλεια, αλλά όλα αυτά εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια των αγώνων. Εκεί προσπαθείς να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Ήρθε η ώρα του τελικού. Ποιες είναι οι σκέψεις σου, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα;

«Οι σκέψεις ήταν αμέτρητες. Για πρώτη φορά συμμετείχα σε Ευρωπαϊκό τελικό και ήθελα να ήμουν συγκεντρωμένος. Σκέφτεσαι αυτά που έχεις καταφέρει. Το πως έφτασα τελικό και το σημαντικότερο πως θα νικήσω».

Επόμενοι στόχοι σου ποιοι είναι;

« Ο άμεσος μου στόχος είναι το  παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο μέλλον είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το σημαντικότερο είναι να συνεχίζεις να προσπαθείς, να προπονείσαι. Η σκληρή δουλειά είναι το μοναδικό μονοπάτι προς την επιτυχία. Τώρα πρέπει να δουλέψω πιο σκληρά».

Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;

«Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον πατέρα μου που είναι και ο προπονητής μου και στην υπόλοιπη οικογένεια μου και σε όσους με έχουν στηρίξει από την αρχή. Ειλικρινά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την στήριξή της και τον χορηγό μου της εταιρεία Μοτορ Όιλ Hellas».

Πλέον σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τι σημαίνουν για σένα οι Αγώνες και τι θα ήθελες να ευχηθείς στα τρία παιδιά που θα αγωνιστούν;

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο μου και θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω.Για τους αθλητές μας που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες εύχομαι να κατακτήσουν ένα μετάλλιο. Μα πάνω από όλα εύχομαι να το ευχαριστηθούν, καθώς η πρόκριση είναι πολύ μεγάλη υπόθεση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης