Δύο παιδιά και ο πατέρας τους παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα στην παραλία του Ροδάκινου, στο Ρέθυμνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ειδικότερα ο 47χρονος Βέλγος με τα δύο ανήλικα παιδιά του 13 και 8 ετών αντίστοιχα, νοίκιασαν δύο σανίδες SUP και μόλις έπεσαν στη θάλασσα άρχισε η αγωνιώδης περιπέτεια για όλους τους καθώς – χωρίς να φορούν σωσίβια – παρασύρθηκαν από τα κύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συνδρομή του λιμενικού και των ναυαγοσωστών εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ ο εκμισθωτής των θαλάσσιων σπορ συνελήφθη.

Αναλυτικά όπως ανακοίνωσε το λιμενικό:

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (17/07), ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης, του Ρεθύμνου και των Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι τρεις (03) αλλοδαποί (υπήκοοι Βελγίου) βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή ¨ΡΟΔΑΚΙΝΟ¨ (Πολύριζος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλοδαποί, ηλικίας 47, 13 και 8 ετών, επέβαιναν σε δύο εκμισθωμένες σανίδες όρθιας κωπηλασίας (SUP), χωρίς να φορούν σωσίβια και παρασύρονταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι 5 μποφόρ).

Στο σημείο μετέβησαν ένα (01) ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ¨ΚΑΠΤΕΝ ΛΙΖ¨ Ν.Η. 186 καθώς και ναυαγοσώστες.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με τη συνδρομή των ναυαγοσωστών και μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο ¨ΠΛΑΚΙΑ¨, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής, για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης