Οι Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι οι πλέον ελεγμένοι… Αυτό δήλωσε στη «Zougla» ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Όπως σημείωσε -μετά το θετικό δείγμα που προέκυψε σε μέλος της αποστολής του Στίβου-, ο ΕΟΚΑΝ έχει κάνει «τα υψηλότερα επίπεδα ελέγχων που έχουν γίνει ποτέ πριν την αναχώρηση της Ολυμπιακής Ομάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τους αυστηρότερους ελέγχους όλων των εποχών όποτε, «αναμενόμενο είναι όταν ένας οργανισμός κάνει αυστηρούς ελέγχους να βρίσκει και θετικά δείγματα», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων και σημείωσε ότι η αθλήτρια και οι φορείς έχουν ενημερωθεί για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Για την ελληνική αποστολή, που θα αγωνιστεί στην «Πόλη του Φωτός» ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, δήλωσε: «Είναι οι πλέον ελεγμένοι και δεν θα είναι πια δακτυλοδεικτούμενοι».

Ακούστε τι είπε ο Γρηγόρης Λέων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θετικό δείγμα

Όπως έγινε γνωστό, δέκα ημέρες πριν την τελετή έναρξης του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού, αθλήτρια του στίβου βρέθηκε με θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ. Όπως προβλέπει το ισχύον πρωτόκολλο, ο ΕΟΚΑΝ ενημέρωσε άμεσα την αθλήτρια, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), την οικεία Ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ), την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA).

Σύμφωνα με πληροφορίες η αθλήτρια ενημερώθηκε στον τόπο, όπου είχε επιλέξει για προετοιμασία και αναχώρησε επειγόντως για την Αθήνα, όπου θα ζητήσει επανέλεγχο.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που είναι οι πρώτοι που ενημερώθηκαν για το δείγμα.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική Ολυμπιακή αποστολή αποτελείται συνολικά από 101 μέλη, εκ των οποίων τα 14 λαμβάνουν μέρος σε αγωνίσματα στίβου. Από αυτά τα 10 είναι γυναίκες.

Στο αγώνισμα της, η πρώτη επιλαχούσα στο ranking είναι Ελληνίδα, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει αντικατάσταση στην ελληνική αποστολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης