Εργάτης γης βρέθηκε νεκρός σε χωράφι στην Αχαΐα.

Συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας (15/07) στη Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαϊας, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράβαση της νομοθεσίας περί εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ο κατηγορούμενος, ως ιδιοκτήτης αγροκτήματος, εντόπισε σε ακάλυπτη δεξαμενή άρδευσης, έναν 34χρονο αλλοδαπό, που εργαζόταν στα κτήματά του, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 34χρονος, ο οποίος, κατά πληροφορίες, θέλησε να δροσιστεί στη διάρκεια της εργασίας του και κινήθηκε προς τη δεξαμενή, με συνέπεια να πέσει – για άγνωστο λόγο – μέσα σε αυτή, διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, παράγγειλαν τη διενέργεια νεκροτομίας και νεκροψίας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και εξερεύνησαν τον τόπου του περιστατικού σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αλλοδαπός άνδρας, εργάζονταν στα κτήματα του κατηγορούμενου, χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και ενημέρωσαν σχετικά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων ΣΕΠΕ Αχαΐας, καθώς και την Πρεσβεία του αλλοδαπού άνδρα για το θάνατό του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης