Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του σκύλου σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε είναι ασφαλές να βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα για να τον προστατεύσετε από την υπερθέρμανση και τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατάλληλες ώρες για τη βόλτα του σκύλου σας εν μέσω καύσωνα είναι αυτές κατά τις οποίες η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή μέσα στη μέρα, και η άσφαλτος καίει λιγότερο.

Προτιμήστε να βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας πολύ νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ, αφού έχει πέσει ο ήλιος. Συνήθως, κατά τις ώρες αυτές, οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από την υπόλοιπη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφύγετε να βγαίνετε βόλτα τις πιο ζεστές ώρες, ανάμεσα στις 10 το πρωί και στις 4 το μεσημέρι, καθώς το πεζοδρόμιο κι η άσφαλτος τείνουν να καίνε, και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν θερμοπληξία στον σκύλο σας.

Να θυμάστε ότι η άμμος, το πεζοδρόμιο, και η άσφαλτος, είναι επιφάνειες που απορροφούν τη θερμότητα, και μπορεί να αγγίξουν θερμοκρασίες ακόμα και 50°C υψηλότερες από τη θερμοκρασία του αέρα. Υπάρχει ένας βασικός κανόνας που μπορείτε να ακολουθήσετε: αν δεν αντέχετε να κρατήσετε το πίσω μέρος του χεριού σας πάνω στο έδαφος για πάνω από 10 δευτερόλεπτα, τότε το έδαφος καίει υπερβολικά και ο σκύλος σας δεν πρέπει να περπατήσει πάνω του.

Άλλα χρήσιμα tips για να κρατήσετε τον σκύλο σας ασφαλή:

– Έχετε πάντα μαζί σας νερό

– Επιλέγετε σκιερές διαδρομές

– Κάνετε συχνά διαλείμματα

– Χρησιμοποιήστε προστασία από τον ήλιο

– Βγαίνετε μικρότερες βόλτες

– Προσέχετε ιδιαίτερα συγκεκριμένες ράτσες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης