Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία πρoχωρά μέσω της «Ζούγκλας» ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο – Αγία Όλγα», Δημήτρης Αβραμίδης. Όπως αναφέρει, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εγκαινίασε την Παρασκευή την Ψυχιατρική Κλινική χωρίς ουσιαστικά να έχει ολοκληρωθεί το έργο». Επίσης προσθέτει πως «υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού».

Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος δημοσιεύει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κείμενο το οποίο απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λίγα λόγια για την πλήρως ανακαινισμένη ψυχιατρική κλινική.  Στη κλινική εργάζομαι τα τελευταία 16 χρόνια ως νοσηλευτής .Τους τελευταίους 9 μήνες έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια συντήρησης του χώρου και αντικατάστασης μέρους του εξοπλισμού του . Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και πολύ μακριά από τυμπανοκρουσίες για πλήρως ανακαινισμένη κλινική! Θα ήθελα να τονίσω ότι όλα αυτά τα έργα έχουν γίνει χωρίς να κλείσει η κλινική ούτε μία μέρα… αναφερόμαστε σε μια κλινική με 22 κλίνες ασθενών, που πολλές φορές χρειάζονται και επικουρικές ( ράντζα )για να καλύψουν τις ανάγκες μιας εφημερίας. Επίσης να αναφέρω ότι οι εφημερίες γίνονται εντός της κλινικής και όχι στα τεπ του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές βάρδιας της κλινικής (2 άτομα) να καλύπτουν και τα επείγοντα περιστατικά. Εχθές λοιπόν εγκαινιάσατε απαραίτητα έργα συντήρησης τα οποία ξεκίνησαν μόνο μετά την παρέμβαση του συλλόγου στα ΜΜΕ, γιατί μάλλον μόνο έτσι κινητοποιείται ο μηχανισμός σας… Πανηγυρίζουν και ευλογούν ο ένας τα γένια του άλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κλειστά σχόλια για να μην ακούγεται ο αντίλογος. Για να παραστεί ο υπουργός στα εγκαίνια χρειάστηκε να κινητοποιηθούν όλες οι ομάδες της ελληνικής αστυνομίας πάνω από 40 άτομα για να τον προστατέψουν από τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία , όταν περιχαρής έκοβε κορδέλες σε άψυχα κτήρια ,χωρίς εργατικό δυναμικό. Συγχαρητήρια λοιπόν κύριε Υπουργέ για τις αθρόες παραιτήσεις μόνιμου προσωπικού, για την υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, για το ξεπούλημα της Ψυχικής Υγείας , για το τέλμα που έχετε φτάσει το ΕΣΥ …Την καραμέλα της πρόσκλησης ενδιαφέροντος χωρίς αντίκρισμα , να την πουλάτε άλλου… Γιατροί και νοσηλευτές υπάρχουν και βρίσκονται εκεί έξω..αλλά εσείς δεν έχετε να τους πληρώσετε και προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα…κλινικές που ξεφυτρώνουν σαν κατσαρίδες! Που να βρείτε χρήματα.. έχετε άλλες προτεραιότητες… Χρήματα για φρεγάτες στη μέση ανατολή υπάρχουν …για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες στο ΕΣΥ δεν υπάρχουν.. να είστε σίγουρος, ο λαός και οι υγειονομικοί δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τη ζωή και την υγεία που τους αξίζει… Αβραμίδης Δημήτριος…Πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων “Η Αγία Όλγα”».

Ακούστε όλα όσα κατήγγηλε στη «Ζούγκλα»:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης