Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN, επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο «Χ» (πρώην Twitter), το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακαριαία σκοτώθηκε» ο πολίτης που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης

Ο παριστάμενος ο οποίος έχασε τη ζωή του το Σάββατο, 13 Ιουλίου, όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, «σκοτώθηκε ακαριαία», καθώς «χτυπήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

«Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς, ο άνδρας που βρισκόταν δίπλα μου χτυπήθηκε στο κεφάλι, σκοτώθηκε ακαριαία και έπεσε στη βάση των κερκίδων», είπε ο Τζόζεφ, γυναικολόγος, ο οποίος απέφυγε να πει το επώνυμό του.

«Μια γυναίκα χτυπήθηκε στον ώμο ή στο χέρι» και «από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα έγιναν χαοτικά», αφηγήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο (σ.σ. πρώην) πρόεδρος Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί, προτού επέμβει η Secret Service», το ομοσπονδιακό επίλεκτο αστυνομικό σώμα που είναι αρμόδιο για τη φύλαξη προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ, είπε ακόμη, σημειώνοντας πως τα πυρά χτύπησαν πρώτα τους παριστάμενους και μετά τον υποψήφιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας που σκοτώθηκε μάλλον βρισκόταν «στην τροχιά» των πυρών που είχαν στόχο τον πρώην πρόεδρο.

«Σχημάτισα την εντύπωση πως αρκετοί νόμιζαν αρχικά πως επρόκειτο για φάρσα», καθώς οι πυροβολισμοί έμοιαζαν σαν μερικά «πυροτεχνήματα», όμως «είδα τον άνδρα που χτυπήθηκε στο κεφάλι, τη γυναίκα στο χέρι, ήξερα από την αρχή πως δεν ήταν πυροτεχνήματα», αφηγήθηκε ο Τζόζεφ, που άκουσε επτά εκπυρσοκροτήσεις.

Ακόμη δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία.

Αυτή θα ήταν η τελευταία ομιλία που θα εκφωνούσε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (15η-18η Ιουλίου) στο Μιλγουόκι (Ουισκόνσιν), όπου αναμένεται να λάβει και τυπικά το χρίσμα της παράταξης ώστε να είναι ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, όταν θα επιδιώξει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – να πάρει τη ρεβάνς από τον Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης